VadeVi
[imatges] El raïm verola i madura, preparant-se per una nova campanya de verema

Coincidint amb els últims dies de juliol, la vinya viu un canvi…, de colors! Són dies en què coincideix en què el cicle de la vinya comença a verolar, és a dir, els grans de raïm muten els colors. Us presentem un recull d’imatges que mostren aquest bonic moment a la vinya en diversos punts del territori vitivinícola català.

A la Conreria d’Scala Dei (DOQ Priorat), “la vinya comença a omplir-se de color”.

Vinya amb raïm que comença a verolar | IG La Conreria d’Scala Dei

Des del Celler Mas Llunes, a Garriguella (DO Empordà), comparteixen que “arriba la fase final del cicle. El raïm va madurant amb el sol dels llargs dies d’estiu i cada dia tenim la verema més a prop.” El resultat, es pot veure en aquesta imatge.

Gotim de raïm del celler Mas Llunes | IG celler

A can Testuan, a la DO Alella, el raïm ja verola, vivint un dels cicles biològics que acostuma a tenir lloc entre finals de juliol i primers d’agost. En aquest punt, expliquen, “el raïm blanc passarà de la color verd a tons més groguencs segons la varietat, i el raïm negre passarà de la color verd a tons morats, sent una fase més visual i mostrant bells contrastos de colors en un mateix raïm.”

Raïm verolant a les vinyes de Testuan | IG celler

“En aquest moment -continua explicant el celler- el cep deixa de créixer i els recursos es centren en el creixement del raïm i la concentració de sucres amb la pèrdua progressiva de la clorofil·la. El procés de coloració de cada gra dura uns 3 dies. El procés total del verol pot durar al voltant de 15-20 dies depenent de l’entorn”.

A les vinyes del celler Mas Romeu, a Palau-saverdera (DO Empordà), el raïm també verola…

Raïm verolant a les vinyes del Celler Mas Romeu | IG celler

I per la zona del Vendrell, els propietaris del projecte Avgvstvs Forvm (DO Tarragona) presumeixen d’estar “gaudim dels canvis del Merlot mentre està verolant”.

Vinyes del projecte Avgvstvs Forvm | IG del celler

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa