VadeVi
[imatges] El raïm verola i madura, preparant-se per una nova campanya de verema
  • CA

Coincidint amb els últims dies de juliol, la vinya viu un canvi…, de colors! Són dies en què coincideix en què el cicle de la vinya comença a verolar, és a dir, els grans de raïm muten els colors. Us presentem un recull d’imatges que mostren aquest bonic moment a la vinya en diversos punts del territori vitivinícola català.

A la Conreria d’Scala Dei (DOQ Priorat), “la vinya comença a omplir-se de color”.

Vinya amb raïm que comença a verolar | IG La Conreria d’Scala Dei

Des del Celler Mas Llunes, a Garriguella (DO Empordà), comparteixen que “arriba la fase final del cicle. El raïm va madurant amb el sol dels llargs dies d’estiu i cada dia tenim la verema més a prop.” El resultat, es pot veure en aquesta imatge.

Gotim de raïm del celler Mas Llunes | IG celler

A can Testuan, a la DO Alella, el raïm ja verola, vivint un dels cicles biològics que acostuma a tenir lloc entre finals de juliol i primers d’agost. En aquest punt, expliquen, “el raïm blanc passarà de la color verd a tons més groguencs segons la varietat, i el raïm negre passarà de la color verd a tons morats, sent una fase més visual i mostrant bells contrastos de colors en un mateix raïm.”

Raïm verolant a les vinyes de Testuan | IG celler

“En aquest moment -continua explicant el celler- el cep deixa de créixer i els recursos es centren en el creixement del raïm i la concentració de sucres amb la pèrdua progressiva de la clorofil·la. El procés de coloració de cada gra dura uns 3 dies. El procés total del verol pot durar al voltant de 15-20 dies depenent de l’entorn”.

A les vinyes del celler Mas Romeu, a Palau-saverdera (DO Empordà), el raïm també verola…

Raïm verolant a les vinyes del Celler Mas Romeu | IG celler

I per la zona del Vendrell, els propietaris del projecte Avgvstvs Forvm (DO Tarragona) presumeixen d’estar “gaudim dels canvis del Merlot mentre està verolant”.

Vinyes del projecte Avgvstvs Forvm | IG del celler

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa