VadeVi
Un incendi crema 30 hectàrees de bosc i malmet ceps a Algerri

Un incendi ha arrasat una trentena d’hectàrees de bosc al voltant de Vinya Núria, a Algerri, i ha afectat uns cinc-cents ceps de garnatxa blanca, que enguany no donaran collita a la finca propietat de Lagravera, projecte vitivinícola amb seu a Alfarràs, Lleida. Les flames també han afectat la tanca lateral, el jardí i el compost biodinàmic que ja estava preparat per adobar la finca.

“Estem tristos, però sobretot molt preocupats”, comparteix amb Vadevi la seva directora, Pilar Salillas. “No és el primer any que passa, aquesta zona de bosc cada any pateix incendis, cal actuar i treballar molt més en prevenció“, reclama.

Raïm de garnatxa blanca afectat per l’incendi | Foto: lagravera

Davant la sequera “calen mesures extraordinàries”

“Reivindiquem la necessitat de la bona gestió dels boscos per evitar aquestes desgràcies”, insisteix Salillas; “en anys especialment secs com aquest, les mesures han de ser extraordinàries“, afegirà. I és que aquest 2023 està sent especialment difícil quant a falta d’aigua, no només en terres de Ponent on es troba aquest projecte, sinó arreu del territori vitivinícola català; i el pitjor de tot és que no està sent, ni de bon tros, un any atípic, sinó que no plou prou des de fa diverses anyades consecutives i la planta n’està patint extremes conseqüències; de fet, en l’actualitat és una de les principals preocupacions dels viticultors i viticultores del país.

“Hem d’insistir en la necessitat que es netegin els boscos“, demana Salillas, “especialment en un any tan sec com l’actual i evitar que això pugui passar en qualsevol altre lloc”. En aquest sentit, fins i tot s’adreça a enòlegs, viticultors i cuidadors de la vinya i els envia “molta força” en un any en què estan patint la sequera i l’onada de calor.

“Cuidem els nostres boscos, cuidem la nostra terra”, prega Pilar Salillas.

View this post on Instagram

A post shared by Lagravera (@lagravera)

Enoturisme a Vinya Núria

Entre les activitats d’enoturisme que guien des de Lagravera hi ha precisament una visita a aquesta singular vinya que permet conèixer la història del projecte i tastar algun dels vins de la seva gamma com l’Ónra, Cíclic, Lagravera Natural o La Pell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa