VadeVi
La indústria del vi, exemple d’èxit en economia circular
  • CA

Catalunya és l’amfitriona aquesta setmana delCircular Economy Hotspot 2021, un esdeveniment en el qual més de tres-centes persones procedents de diversos països del món visiten el país per conèixer iniciatives d’èxit d’economia circular que serveixin com a exemple a replicar o a tenir en compte en el disseny de les seves estratègies futures.

“L’objectiu d’aquesta trobada és mostrar a fora el que estem fent a Catalunya en economia circular“, ha assenyalat a l’ACN Maria José Sarrias, de la direcció general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic. A la vegada, “també permet a les empreses i el territori donar a conèixer què estan fent” en aquest àmbit, ha afegit.

Organitzat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a través de diversos ens públics, aquest esdeveniment convidava a conèixer projectes relacionats amb diversos sectors i àmbits, entre els quals el d’agroalimentació, mobilitat, cicle de l’aigua o embalatges, entre d’altres. En l’àmbit agroalimentari, una vintena dels participants han visitat el celler de Raimat, San Miguel i el Fruitcentre per conèixer els projectes que tenen en marxa.

A Raimat, el director Joan Esteve ha explicat l’aposta per la sostenibilitat del celler lleidatà i ha posat en valor “la compatibilitat entre viticultura i agricultura i el respecte pel medi ambient i l’entorn natural” amb què conviuen les més de 2.000 hectàrees de vinyes de Raimat. Els participants també han visitat Raimat Natura, l’espai natural visitable de més de 700 hectàrees situat entre les vinyes del celler lleidatà.

Raimat Natura | Raventós Codorníu
Raimat Natura | Raventós Codorníu

Més de 300 participants d’una vintena de països

La cinquena edició del ‘Circular Economy Hotspot‘, que enguany se celebra a Catalunya, va arrencar aquest dilluns i s’estendrà fins al 18 de novembre i compta amb l’assistència de més de 300 representants d’empreses i entitats públiques i privades de més d’una vintena de països involucrades en la transformació cap a un model econòmic circular, integrador i neutre en emissions.

El lema de l’edició d’enguany és ‘Impulsar una economia regenerativa‘ i l’esdeveniment gira al voltant de la creació de valor, la innovació, la transició justa i les estratègies i el finançament per a models de producció i consum circulars.

La inauguració del congrés es va fer dilluns a Barcelona i va anar a càrrec del president Pere Aragonès. Durant la jornada, també van tenir lloc conferències magistrals i una taula rodona amb la participació d’experts mundials en economia circular. L’última jornada es dedicarà a potenciar trobades bilaterals amb altres participants de l’Smart City Expo World Congress aprofitant la celebració d’aquest esdeveniment a Barcelona en les mateixes dates.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa