VadeVi
La indústria del vi és el tercer sector agroalimentari de Catalunya
  • CA
Intervin 2018

!–akiadsense–>

L’Institut Català de la Vinya i el Vi, recorda a través de les xarxes socials que la indústria vitivinícola és el tercer sector agroalimentari de Catalunya.

Le xifres així ho demostren. Només les vinyes que estan inscrites a les denominacions d’origen arriben a una superfície de 41.700 hectàrees. A més, cal recordar que la vinya és precisament el cultiu que més ha crescut en agricultura ecològica, el que demostra la força del sector no només en volums sinó també en iniciatives capdavanteres pel que fa a noves pràctiques. En total estem parlant de més de 8.300 viticultors.

Hi ha més de 600 cellers embotelladors, molts dels quals a més gestionen la vinya pròpia perquè la majoria són petites empreses. I tot plegat genera un volum de negoci de 1.200 milions d’euros anuals.

Una part important d’aquest negoci es genera a Catalunya. Els últims 5 anys el vi català encapçala el rànking de consum a casa nostra, amb una quota de mercat del 38,74%. Però no cal perdre de vista que prop del 45% del vi que es produeix aquí es dedica a exportació. És també per tant de les poques indústries catalanes que ven a fora pràcticament la meitat del que produeix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa