VadeVi
A Jaume Giró i Giró experimenten amb els vins naturals
  • CA
El moment en que lacren les ampolles del vi experimental de Jaume Giró i Giró
El moment en que lacren les ampolles del vi experimental de Jaume Giró i Giró

!--akiadsense-->

De prop de mitja hectàrea de xarel·lo d’una vinya jove de 3 anys a Sant Sadurní, ha sortit el primer vi natural experimental de Jaume Giró i Giró. Un vi que no es comercialitzarà però que serveix al celler per anar provant noves formes de fer vi.

Se n’han fet 400 ampolles, sense afegir ni llevats, ni clariificant, ni sulfurós. S’ha fet fermentar amb un dipòsit sempre ple a una temperatura d’entre 15 i 17 graus. I ha estat en contacte amb les mares durant 4 mesos.

És el primer cop que a Jaume Giró i Giró s’embarquen en l’aventura del vi denominat natural. El seu responsable Ramon Giró, explicava a Vadevi que aquest “és un tipus de vi que havia tastat de petit i que va passar de moda. Té un color daurat una mica pujat, té greix i és molt aromàtic però no és gens florar. No agradarà a tothom, però teníem clar que ho volíem provar”.

Les 400 ampolles que se n’han fet no es comercialitzaran. Són per anar tastant i per veure també com evoluciona aquest vi.

L’experimentació també es troba en el tapament. Enlloc de càpsules metàl·liques han optat per lacrar-les amb cera. “M’interessa la cera perquè dona una imatge especial i per altra banda la càpsula no m’hi lligava per aquest tipus de producte. A més vull comprovar si aquest segellat afecta també al vi” explicava Ramon Giró.

Un cop superada aquesta fase, la voluntat del celler és que aquest tipus de vi es pugui comercialitzar a partir de l’any vinent. “Pensem que és una cosa interessant a provar. Volem veure què el que podem fer buscant la puresa de la vinya” diu Giró.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa