VadeVi
Jaume Giró i Bodegas Roura, medalles d’or al concurs mundial d’espumosos de Dijon

Els caves catalans són majoria entre els guardonats de l’Estat espanyol al concurs mundial de vins espumosos Effervescents du Monde, celebrat a Dijon aquest novembre. Es tracta de la setena edició del concurs, un esdeveniment que aplega grans elaboradors d’arreu del món. En aquesta edició, segons els organitzadors, hi han participat cellers de més de 20 països diferents i s’han tastat 400 vins. El 50% del jurat, format per 75 experts, era de fora de França.

El Selecte Gran Reserva 2005 de Jaume Giró Giró i el Cava Brut de Bodegas Roura han estat els dos caves catalans premiats amb la medalla d’or. Altres cellers catalans premiats, en aquest cas amb medalles de plata, són Fermí Bohigas, Mont-Ferrant, Joan Raventós Rosell, Can Descregut, Cavas Naveran i Caves Gramona. En total dues de les tres medalles d’or i vuit de les deu medalles de plata guanyades per vins espumosos de l’Estat, han estat per a cellers de Catalunya.

En total el jurat ha atorgat 37 medalles d’or, la gran majoria a França (20) però també a Itàlia, el Brasil i Canadà i 136 medalles de Plata, la gran majoria també a França (79) i a d’altres països com Sud-àfrica, Alemanya, Gran Bretanya, Bulgària, Dinamarca i Hongria, entre d’altres.


Selecte Gran Reserva 2005 de Jaume Giró Giró FOTO: JAUME GIRÓ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa