Jean Leon ja és Vi de Finca

Es tracta de la màxima distinció a la qual pot optar un vi català

El conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, conversa amb Mireia Torres, directora general de Jean Leon, durant la visita al celler de Torrelavit. Foto: Mar Martí

Aquesta tarda a Torrelavit (Alt Penedès) s’ha celebrat l’acte de presentació del primer Vi de Finca del celler Jean Leon.

El celler de Torrelavit es converteix així en el primer del Penedès i el segon català que obté la màxima distinció a la qual pot optar un vi a l’Estat espanyol. Fins ara només un altre vi català, el de la DOQ priorat Clos Mogador, elaborat per René Barbier, tenia aquesta qualificació.

Els vins de Jean Leon que han aconseguit reunir tots els requisits per rebre la distinció i la podran lluir a les seves etiquetes a partir de març, són els de la gamma més alta del celler de Torrelavit, es tracta dels Vinya Gigi Chardonnay, Vinya Palau Merlot, Vinya Le Havre Cabernet Sauvignon Reserva i Vinya L’Scala Cabernet Sauvignon Gran Reserva.

El conseller d’Agricultura, Josep M Pelegrí que ha presidit l’acte acompanyat pel director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort, ha estat rebut per la directora general de Jean Leon, Mireia Torres, que l’ha obsequiat de manera simbòlica amb una ampolla de la primera anyada -1969- de Jean Leon Gran Reserva.

En la seva intervenció, el conseller ha donat l’enhorabona al celler per l’obtenció d’aquesta distinció, la més important del nostre país” i ha manifestat que “és una bona notícia per a Jean Leon i també per al Penedès, poder associar-se amb els màxims nivells de qualitat, presidint la piràmide dels vins catalans. També és un reconeixement a l’esforç que s’ha fet per obtenir vins d’alta qualitat”.

Pelegrí ha afegit que “aquesta prerrogativa, concedida pel departament d’Agricultura, és un reconeixement a la singularitat dels vins procedents d’una vinya única, com a conseqüència d’una combinació d’una varietat determinada, en un tipus de sòl concret i un microclima que afavoreix la màxima expressió”.

El conseller ha mostrat també la seva voluntat que aquest premi contribueixi a promoure el consum de vi de la terra entre els catalans. “Els vins catalans són excepcionals, i aquesta distinció ho deixa ben clar. A vegades ens calen reconeixements com aquest per adonar-nos que no cal buscar fora el que tenim a casa nostra. Hem de ser profetes a casa”, ha manifestat.

Finalment, Pelegrí ha dit que cal que el guardó serveixi per incrementar el comerç internacional d’aquest vi. Jean Leon ja compta amb un reconeixement al mercat exterior de més de deu anys. Però aquest premi pot millorar encara més les seves vendes”.

Nou comentari