Joan Herrera defensa per al vi “la lògica del quilòmetre zero”

Els vins preferits del candidat d'ICV-EUiA a la presidència de la Generalitat són els de la DO Montsant

El candidat d’ICV, Joan Herrera, a la seu del partit. Foto: Adrià Costa

El candidat d’ICV-EUiA a les eleccions al Parlament de Catalunya, Joan Herrera, és un amant dels vins catalans i especialment de la DO Montsant, un territori amb el què té relacions afectives i familiars, i a més, en la línia del model social que defensa la seva formació, està a favor de “la lògica del quilòmetre zero” i el consum de productes de proximitat, inclòs el vi.

Herrera, que considera que els vins catalans “han guanyat quotes de mercat però encara en podrien guanyar més”, creu que el consum de productes propers és beneficiós “per raons d’equilibri ambiental, de sostenibilitat i fins i tot d’eficiència energètica”, i considera que la promoció dels vins catalans ha de passar pel foment d’un “canvi de model productiu”.

Pel que fa a la elecció de la seva DO preferida, Herrera recorda que la seva padrina era de Riudecanyes i que visita sovint el territori i per això “i per que ho estan fent molt bé” escull la DO Montsant, sense descuidar la DOQ Priorat. “Priorat també, però especialment la DO Montsant”, recalca el candidat ecosocialista.

Nou comentari