Joan Soler és enòleg, assessora diferents cellers i és soci a un de propi, l’Exibis. Des de l’any 1997 és vocal de la DO Pla de Bages i des de fa prop d’un més n’és el nou president.

Soler recorda que a la DO sempre s’han pres les decisions per consens i aposta per seguir amb aquest sistema “sempre i quan això no bloquegi la presa de decisions”. En el seu cas no hi ha hagut dubtes i a tothom li ha semblat bé que ell fos el nou president. “Sóc un president de consens”, diu.

Un cop fet el nomenament ara cal dissenyar les estratègies per desenvolupar aquest quatre anys de mandat, que segon Soler es desenvoluparà en dues línies clares: una cap a dins i una cap a fóra.

En el primer cas, Soler proposa consolidar una comissió tècnica que permeti l’intercanvi d’experiències i de coneixement entre els tècnics dels cellers. Pel nou president de la DO Pla de Bages aquesta és la manera en que realment es podrà fer un front comú i es podran ajudar els uns als altres per exemple en la recuperació de varietats autòctones.

Per Soler aquesta comissió s’hauria de convertir “en un laboratori de missatges i d’idees de la identitat pròpia del Pla de Bages”.

En el capítol de mirar cap a enfora el president de la DO s’imagina un Bages transversal en el que vi s’introdueixi de manera natural en totes les manifestacions turístiques i cultural de la comarca.

I pel que fa a l’enoturisme específicament Soler creu que els catalans hauríem de ser capaços de fer de Barcelona un focus mundial del turisme del vi.

S’imagina la capital catalana com a centre de referència però que irradiï turistes cap a totes les denominacions catalanes. Un projecte que ha plantejat però que tot just està a les beceroles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa