VadeVi
La venda online pel mercat asiàtic centra una jornada tècnica de l’Institut del Cava
  • CA
El mercat asiàtic compra vi majoritàriament online

El pròxim dimarts 12 de desembre tindrà lloc a Sant Sadurní d’Anoia “Els mercats asiàtics, expansió i digitalització”, una jornada temàtica organitzada per l’Institut del Cava.

El seminari dirigit als cellers elabors del cava abordarà les principals tendències del mercat asiàtic i el potencial que aquest té pels vins i caves. L’expert en comercialització de vins per internet, David Pedrol, donarà a conèixer, a partir de la seva experiència a Àsia, on fa més de deu anys que hi resideix, les claus perquè el sector expandeixi la seva presència en aquest continent, especialment a la Xina. A més, Pedrol introduirà la importància de les noves tecnologies i l’aposta pels canals de venda online com un dels factors clau de creixement en aquest mercat.

David Pedrol ha esdevingut un referent en el mercat del vi i el cava a Àsia, així com un dels principals promotors de la digitalització d’aquest sector al continent asiàtic. Amb més de 15 anys d’experiència en la indústria vitivinícola, ha estat escollit com un dels 50 empresaris més influents del món del vi segons la prestigiosa revista Decanter. Llicenciat per The Wine Institute of London, ha impartit classes i conferències sobre el negoci del vi per tot el món. Al 2011 es va unir al projecte Yesmywine. Més endavant, va decidir crear el seu propi projecte, Winetobe, una startup ubicada a Singapur que té com a objectiu ser la primera plataforma online multipaís de venda de vins amb lliurament express.

Aquesta jornada s’enquadra en un moment bo per a les exportacions de vi a Àsia i és que el comerç mundial del vi, al 2016, s’ha caracteritzat per l’excel·lent desenvolupament de les importacions xineses. Segons dades de l’Observatorio Espanyol del Mercado del Vino (OEMV), al 2016 la Xina va augmentar les seves compres de vi un 15% en volum i un 22% en valor. En el context del vi de tot l’Estat, el gegant asiàtic va gastar al 2016 un 30% més, un any record per a les seves importacions. En el segment del vi escumós, la Xina va registrar també al 2016 el seu màxim històric.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa