VadeVi
Jornada formativa sobre poda sostenible a Vallformosa
  • CA

Jornada de poda sostenible per a viticultors a Vallformosa, a Vilobí del Penedès

Aquest dijous 11 de desembre, el Grup Vallformosa ha organitzat una jornada formativa per a tots els proveïdors de raïm del celler de Vilobí del Penedès.

Segons informa el Grup, en els darrers anys s’ha demostrat que la poda que es feia no era prou sostenible, fet que comporta danys importants als ceps, com malalties de fusta i pèrdues de caps. Això també fa reduir la productivitat i la vida útil de les vinyes. En aquesta jornada organitzada per Vallformosa amb la col·laboració d’Innovi s’han explicat les noves tècniques de poda sostenible en vinyes velles.

Després de l’explicació teòrica a càrrec del tècnic Lluís Coll, el grup de viticultors i tècnics de Vallformosa han posat en pràctica les noves tècniques de poda a les vinyes.

Aquesta jornada informativa està emmarcada dins el nou “canal viticultura” que el Grup Vallformosa ha obert per mantenir la comunicació durant tot l’any entre els viticultors i el celler. El director tècnic de Vallformosa, Xavier Pons, creu que amb aquest canal es reforça la comunicació amb els seus viticultors. És una eina que ha de servir per aconseguir la màxima qualitat dels raïms que després serviran per elaborar els vins i caves. Pons remarca que és una formació continuada per a viticultors i tècnics del celler.

Durant la jornada també s’han presentat els cursos de formació de poda del clúster vitivinícola català INNOVI i també el nou carnet de podador.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa