VadeVi
Josep Lluís Grogués: «Un rosat podria ser el vi estendard de la DO Tarragona»
  • CA

Josep Lluís Grogués es posa de nou al capdavant del Consell Regulador de la DO Tarragona i ho fa, diu, per acabar la feina.

Just abans de finalitzar el seu segon mandat, es va posar sobre la taula la possibilitat d’analitzar detingudament quin és el tret diferencial de la DO Tarragona, i tot i que no tenia previst fer-ho, Grogués va considerar que el repte s’ho valia i per tercer cop es convertia en el president del consell regulador.

Aquest serà un dels eixos del seu mandat. Diu Grogués que “un cop descartada la singularitat per les varietats de raïm ja que no n’hi ha cap que ràpidament s’associï a Tarragona i a més tampoc n’hi ha cap que sigui comuna a tots els cellers, ara sembla que pren forma que sigui un vi rosat el que pugui aglutinar les especificitats de la nostra denominació d’origen”

Així les coses Grogués té clar que “era una repte massa bonic per deixar-ho a mitges. Estaria molt bé que un vi rosat fos l’estendard de la DO Tarragona, sense deixar de banda, és clar, els nostres clàssics de tota la vida com la mistela, els rancis, o els moscatells”.

Un altres dels aspectes en els quals vol incidir el president de la DO Tarragona en aquest mandat, és en donar impuls als cellers petits. Assegura que són molts els que van apareixent i que precisament per les seves dimensions, els esforços que han de fer són molt grans per tirar endavant.

Grogués considera que el consell regulador “ha de seguir treballant amb els grans productors, com fins ara, però ara tenim l’obligació de donar un cop de mà important als cellers més petits”.

Tot i que encara no s’han concretat quines són les iniciatives que es tiraran endavant per aconseguir aquests objectius, de moment s’han creat diverses comissions. Una d’elles nova, amb la presència dels enòlegs dels diferents cellers de la DO, que servirà també per intercanviar experiències.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa