VadeVi
Josep Pelegrín de nou Millor Sommelier de Catalunya
  • CA

Josep Pelegrín ho ha tornat a aconseguir i per segon any consecutiu s’ha convertit en el Millor Sommelier de Catalunya.

Pelegrín, sommelier del Petit Celler de Terrassa, assegura que el seu secret és “la preparació, la dedicació i l’esforç”. Afirma que “segurament el fet de treballar a una botiga m’ha permès estar més en contacte amb vins i m’ha ajudat potser més en la part pràctica. L’any passat, que era professor de l’Escola Joviat, feia més decantacions i segurament tenia més present la part teòrica”.

En la final maratoniana que s’ha fet aquest dilluns a la Fàbrica Moritz de Barcelona hi han participat els 20 candidats que van obtenir la millor puntuació en les semifinals simultànies que es van fer a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

Una jornada que s’iniciava el matí i que contemplava entre d’altres un examen teòric de 66 preguntes, amb qüestions relacionades amb la viticultura, els formatges, els licors, etc. i justificar, en positiu o en negatiu un maridatge entre un vi de la Terra Alta i una pasta de xocolata semblant a un croissant.

Les tres millors notes d’aquesta prova, més un suplent, són el que competiran al concurs que es fa a l’Estat, però encara faltava conèixer qui seria el millor de Catalunya.

Les últimes proves es van fer amb públic. La primera va ser un tast a cegues d’un vi blanc i d’un vi negre i un brandi del Penedès, un calvados i una cachaça. En la segona s’havien de buscar els errors a una Carta de Vins. Per Josep Pelegrín, la més complicada de totes. Tot i que admet que la tercera, en la que davant d’uns clients ficticis que han demanat un menú, s’havia d’elaborar el maridatge de vins, aigües i infusions de tot l’àpat és probablement la més complexa i de fet és una de les que més puntua. I finalment, a l’última prova, tenien 5 minuts per decantar un vi.

Pelegrín, que insisteix en què la preparació és la clau per aconseguir ser el millor, l’any passat va quedar en segon lloc en el certamen que es fa a l’Estat. “M’he preparat molt perquè em va quedar el cuquet” diu, “a veure com anirà aquest any…” .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa