VadeVi
La Junta d’Extremadura, contra el decret sobre les competències de la DO en superfície de cava

La Junta d’Extremadura recorrerà el reial decret del govern espanyol relatiu a competències de la Denominació d’Origen relacionades amb la superfície dedicada a la producció de cava, per considerar que el mateix “no s’ajusta a dret”. D’aquesta manera ho ha avançat la consellera extremenya d’Agricultura, Begoña García, qui ha explicat que amb aquest recurs l’Administració regional evidència que està “al costat dels agricultors i del camp extremeny”.

En aquest sentit, Begoña García ha subratllat que la Junta d’Extremadura, igual que segons ha dit ja fa, continuarà “estant al costat dels cellerers, productors i agricultors d’Extremadura, perquè el cava extremeny de Almendralejo té encara molta capacitat de creixement“. Així ho ha afirmat en resposta a una pregunta sobre la qüestió plantejada aquest dijous en el ple de l’Assemblea pel portaveu de Ciutadans en aquesta cambra, Cayetano Polo, qui ha reconegut que el preocupa “molt” la situació dels productors de raïm-cava.

En concret, ha lamentat la “decisió” del Ministeri d’Agricultura de modificar el decret “perquè sigui la denominació d’origen qui determini o aconselli i s’accepti per part del ministeri una cosa tan important com la superfície d’hectàrees que s’han de dedicar a la producció de raïm-cava o no i en quins llocs”. Cayetano Polo ha demanat així a la Junta que aclareixi “com i de quina manera” defensarà els interessos” dels productors extremenys i “de quina manera exigirà” al govern espanyol perquè “prengui mesures que defensin als productors extremenys i no a aquells que dominen la denominació d’origen, que són els productors catalans”.

Nou comentari

Comparteix