VadeVi
Juvé & Camps afronta la verema pagant el raim per cava entre 0,60€ i 0,75€ kg
  • CA
Verema Juvé & Camps

!--akiadsense-->

L’aposta del celler per una viticultura estrictament ecològica comporta una exposició més gran a les contingències climatològiques. Les pluges, la humitat i les altes temperatures dels darrers mesos auguren una verema amb una pèrdua important de producció degut a la proliferació del míldiu. “Les varietats afectades més intensament han estat el macabeu i el chardonnay, mentre que el xarel·lo mostra un comportament millor al tractar-se d’una varietat menys sensible als atacs del fong”, afirma Pep Jiménez, Director de Viticultura de Juvé & Camps. La companyia vitivinícola, amb seu a Sant Sadurní d’Anoia, ostenta un dels vinyars ecològics més importants de Catalunya.

De la mateixa manera, i amb la finalitat de conèixer amb detall l’estat sanitari de cada parcel·la de vinya, Juvé & Camps segueix aplicant una viticultura de precisió amb l’última tecnologia, mitjançant la teledetecció realitzada con drons. Aquesta pràctica, unida als exhaustius controls del camp gracies a la verema manual i a l’experiència d’anyades anteriors, fomenta la consecució d’uns resultats més precisos.

La pandèmia de la Covid-19 ha implicat un repte addicional al provocat per la climatologia. Per aquest motiu i per tal de garantir la seguretat de tots els seus treballadors tant els habituals com els temporals durant la verema, Juvé & Camps ha dissenyat conjuntament amb Grifols un protocol d’actuació exhaustiu basat en la realització setmanal de la prova Procleix SARS-CoV-2, basada en la tecnologia TMA (transcripció mediada per amplificació) capaç de detectar l’RNA del virus amb una sensibilitat igual o superior a altres proves equivalents. Així mateix, l’ús de termòmetres digitals a les vinyes, l’entrega d’un set d’higiene i neteja a cada treballador i la desinfecció diària de totes les instal·lacions i maquinaria, afavoreixen la protecció de tot l’equip. La instal·lació de carpes a peu de vinya totalment equipades per a facilitar l’estada dels treballadors a temps parcial durant la campanya i la separació dels equips en grups permetrà garantir la continuïtat de la verema.

Des dels seus inicis, Juvé & Camps ha posat en valor el territori, la viticultura de la regió i el raïm de qualitat per garantir uns elaborats de prestigi. En aquest context, el celler centenari es compromet a mantenir el mateix preu de compra que el de la verema de l’any passat, que es situa entre els 0,60€ i 0,75€ per quilo de raïm ecològic i collir a ma, considerat un dels més alts del sector. Aquest raïm, adquirit per assegurar el subministrament de cava de Juvé & Camps, segueix els mateixos controls rigorosos i els criteris de qualitat que el cultivat i veremat a les seves 271 hectàrees de vinya ecològica en propietat.

D’aquesta manera, Juvé & Camps consolida el seu projecte ecològic, gràcies a una producció sostenible que respecta el medi ambient en tots els seus processos, protegint i cuidant cadascuna de les varietats per garantir la seva màxima expressió, com així es reflexa en els seus caves i vins.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa