Vàrem fer cent anys el 2020 però les circumstàncies ens va impedir poder-ho celebrar quan tocava, avui sortosament podem fer-ho” amb aquestes paraules Joan i Meritxell Juvé, President i Consellera Delegada de Juvé & Camps, iniciaven el seu parlament adreçat a la premsa especialitzada en el preludi d’un àpat preparat pels germans Torres en el seu restaurant barceloní, guardonat amb dues estrelles Michelin, que s’ha harmonitzat amb caves expressament seleccionats de la biblioteca d’anyades de Juvé & Camps pel seu cap d’enologia, Toni Cantos.

Mentre es gaudia d’una copa del cava Gran Reserva Brut Nature Singular 2016, elaborat exclusivament amb raïms de la varietat xarel·lo dels vinyars d’Espiells i Can Rius, Joan Juvé ha fet un breu repàs als cent anys d’història del celler, on ha destacat els fets més rellevants i ha expressat la seva confiança en el futur de l’empresa gestionada per la seva filla i quarta generació de la família, Meritxell Juvé, qui també ha expressat la seva satisfacció pels èxits aconseguits en aquest cent anys i el seu optimisme pel futur.

Ja entaulats i gaudint de la cuina dels germans Torres, s’ha pogut tastar en primer lloc una trilogia d’anyades de l’emblemàtic cava Juvé & Camps Reserva de la Família, un dels caves que han escrit amb lletres d’or la història d’aquest producte.

Les anyades 2009, 2012 i 2015 han estat les triades per començar l’àpat i per compondre un estoig que sortirà a la venda ben aviat sota el títol de Simfonia Vertical amb el propòsit de compartir amb els seus clients, els que han fet possible que la marca arribi al seu centenari, les anyades més especials del cava més emblemàtic del celler i que en paraules de Meritxell Juvé, “el nom de Reserva de la Família respon realment a que és el cava que bevíem la família en les ocasions més especials, mai es va plantejar com un argument comercial”. Aquest estoig és una de les novetats del centenari, però no serà la única.

Simfonia Vertical de Juvé Camps

Mentre en Joan Juvé expressava la seva satisfacció per la bona acollida que els seus caves brut nature reserva tenen en els mercats internacionals, especialment als Estats Units, que representen gairebé el 29% de les exportacions totals i que signifiquen en números rodons unes 200.000 ampolles, s’ha servit el Juvé Camps Milesimé Magnum 2009 i el Juvé Camps Blanc de Noirs Magnum 2013, com una aclucada d’ull al segon producte que durant el 2022 sortirà al mercat per celebrar el centenari, un estoig de màgnums, amb el Milesimé (Blanc de Blancs), el Blanc de Noirs i el Reserva de la Família.

En el compassos finals del dinar, i mentre podíem gaudir d’un garrí ibèric amb peres, tamarinde i molles de pastor, s’ha triat el Juvé & Camps La Capella 2005, la primera anyada que va sortir al mercat d’aquest cava per acompanyar-lo. Aquest cava, amb més 180 mesos de criança, no només es manté viu i molt elegant, sinó que conserva la força necessària per acompanyar amb solvència el garrí, constituint un maridatge sensacional.

Amb les postres, el Juvé & Camps La Siberia 2012, el cava rosat monovarietal de pinot noir més exclusiu del celler ha fet palesa l’excel·lència mentre demostrava una harmonia perfecta amb la xocolata, en un maridatge gairebé pornogràfic amb unes postres anomenades “L’era del cacau”.

Nou comentari