VadeVi
L’Empordà llueix els seus ‘Vins de Tramuntana’ davant els professionals del sector

El Consell Regulador de la DO Empordà ha organitzat per aquest dilluns a la tarda la segona jornada professional Vins de Tramuntana. Es tracta d’una iniciativa que pretén aconseguir una major presència dels vins empordanesos als restaurants i establiments especialitzats. La manera de fer-ho és ben senzilla: donar a conèixer els vins de la DO Empordà i mostrar-ne la qualitat davant dels entesos.

S’espera que hi assisteixin uns 500 professionals, la majoria provinents de comerços especialitzats o restauradors i sommeliers. Una participació semblant és la que es va aconseguir en la primera edició celebrada el 2008. La cita és al restuarant Mas Marroch de Vilablareix a partir de les cinc de la tarda i fins les nou del vespre.

El president del Consell Regulador de la DO Empordà, el director general de l’Incavi Oriol Guevara, l’alcalde de Vilablareix i president de la Diputació de Girona Enric Vilert i el periodista Marcel Gorgori seran els encarregats d’inaugurar la jornada. Acte seguit serà el torn del president de l’Associació de Sommeliers de Catalunya Jordi Bort que farà la conferència Vins d’Empordà. Revolució tranquil·la, lenta revelació.

Els negres criança del 2007, anyada excel·lent
A partir de les sis de la tarda es farà la degustació oberta dels vins de l’Empordà a càrrec dels mateixos cellers de la dO que oferirarn els seus millors vins. Es farà especial atenció al negre criança del 2007, una anyada qualificada d’excel·lent. Aquesta verema es caracteritza per un hivern no gaire gred amb temperatures moderades i poca pluja. Aquesta condicions climatològiques van provocar que s’avancés la brotació de totes les varietats respecte les collites anteriors. L’estiu va ser moderat, poc calorós i amb força dies ennuvolats, cosa que va ajudar a què la maduració del vi fos lenta i homogènia.

Paral·lelament a les degustacions es farà un taller sensocial a càrrec de representants de l’institut del Suro per aprendre a distingir el TCA (un contamminant que afecta la qualitat dels taps de suro i dóna un gust humit al vi) de la resta d’olors del suro.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa