L’equip de Robert Parker tornarà a tastar els vins catalans

Les visites es concentraran en les DO Priorat, Montsant, Costers del Segre i Penedès

Neal Martin, el nou tastador de la prestigiosa revista de vins nord-americana The Wine Advocate, propietat del reconegut crític Robert Parker, tastarà una important selecció de vins catalans durant els mesos de febrer i març. Aquests tastos estan coordinats per l’Associació Vinícola Catalana (AVC). Núria Ruíz, responsable de promoció exterior de l’AVC, recorda que aquesta serà “la primera visita” de Neal Martin a l’Estat, “passant per davant de altres denominacions” de fora de Catalunya, i que la prioritat del catador serà “coneixer cellers i el seu rerefons, per centrar-se en la qualitat dels vins més que en marques concretes”.

El sommelier i crític vinícola Neal Martin realitzarà dues visites de caire totalment professionals amb l’objectiu de tastar in situ les últimes anyades d’aquells vins que per les seves característiques responen a la demanda del mercat dels Estats Units. Les seves estades es concentraran principalment en les zones del Priorat durant la seva primera estada al febrer i a Montsant, Costers del Segre i Penedès al mes de març. Tot i que no visitarà totes les zones vinícoles, Martin tastarà vins de totes les DO catalanes.

Martin té previst escriure un reportatge sobre Catalunya concentrant-se en aquelles regions catalanes més conegudes als Estats Units; les seves visites a la zona tindran un caire estrictament professional i ha deixat molt clara la condició de que Wine Advocate pagarà per totes les seves despeses ocasionades durant els viatges, donat que és una revista independent.

“Entenc que per aconseguir la seva màxima maduresa, la garnatxa necessita d’alts nivells d’alcohol -diu en Neal Martin- però això no vol dir que els vins hagin de ser desequilibrats. El roure no em molesta, sempre i quan deixi pas al tast del terroir i estic molt interessat en les varietats autòctones ja que és el factor més determinant per donar identitat a un país. M’agraden els vins que parlen del lloc, que tenen personalitat i són deliciosos, sembla simple però és important”.

Neal Martin porta més de 20 anys treballant en el món del vi, va ser fundador del blog www.wine-journal.com l’any 2003, un dels més exitosos blogs del moment en el món del vi, i fou l’any 2006 quan va començar a col·laborar de manera independent amb en Robert Parker assumint les àrees de Sauternes, Nova Zelanda i Sud-Àfrica. Des del cessament de Jay Miller, en Neal Martin és el responsable de tastar els vins de l’Estat espanyol, Argentina i Xile.

Nou comentari