L’Observatori del Vi creu que el sector va baixar un 10% les vendes en restauració el 2008

El director general de l’Observatori Espanyol del Mercat del Vi, Rafael del Rey, ha assenyalat a Barcelona que el sector podria haver tancat el 2008 amb unes vendes d’entre un 8 i un 10% inferiors en el canal de la restauració, en comparació amb l’any anterior.

Les vendes en llars, ha explicat, es van ressentir menys i està previst que es mantinguin o tinguin petites fluctuacions de l’un o dos per cent. En la seva opinió, el vi “no està tan malament com altres sectors” més afectats per la crisi econòmica i la contenció de despeses.

Del Rey ha considerat que l’aposta per la internacionalització del vi iniciada des de fa anys, ha “suavitzat” els efectes de la crisi. Els dos punts claus per a afrontar la situació, ha indicat, són la diversificació en els mercats i en la cartera de productes ja que “ajuda a disminuir la despesa”. Preguntat sobre la nova Organització Comuna del Mercat (OCM) del Vi, Del Rey ha afirmat que el que més li “preocupa” és l’assignació de fons per a la promoció dels vins de l’Estat espanyol en tercers països.

En aquest sentit ha advocat per crear un capítol de recolzament “amb una quantitat econòmica important” que estigui acompanyat “d’un sistema de gestió eficaç i senzill per a les empreses”. Ha remarcat que la majoria de les firmes són cellers de petita dimensió amb una gran capacitat exportadora, pel que promocionar-se fora “no ha de ser tan complicat”.


El canal de distribució de vi on més han baixat les vendes és la restauració FOTO: AVUI


Vins catalans

Nou comentari