VadeVi
L’Yzaguirre Rojo Reserva s’enduu el premi a millor vermut de Catalunya
  • CA

El Vermuth Yzaguirre Rojo Reserva ha estat guardonat com a Gran Vinari d’Or en la primera edició dels Premis Vinari dels vermuts catalans. Aquesta referència ha estat també la millor puntuada en la categoria de Reserves, en la qual també s’ha premiat al vermut Dos Déus Reserva 2014 -Vinari de Plata- i el vermut Myrrah Reserva com a Vinari de Bronze d’aquest 2015.

Pel que fa a la categoria de Vermuts blancs, daurats o taronges, els guardonats han estat, el Vermut Chappó blanc, amb el Vinari d’Or; Vermouth Yzaguirre Blanco Reserva, amb el Vinari de Plata. En el cas del Vinari de Bronze, hi ha hagut un empat entre el Vermut Chappó Daurat i el Vermut de Falset taronja, així que tots dos han estat guardonats.

I en la categoria de categoria de vermuts negres o vermells, el Vinari d’Or ha estat per Vermut Cori, el Vinari de Plata per al vermut Olave Rojo, i el Vinari de Bronze per al Vermut Miró Roig.

Al tast final els vermuts han estat avaluats per un panell format per enòlegs, sommeliers, bàrmans, periodistes especialitzats i d’altres persones del sector vermutaire. Entre d’altres, hi han participat el director general de l’INCAVI, Jordi Bort; el president del Club dels Bàrmans, Josep Maria Gotarda, la periodista responsable de gastronomia de Televisió de Catalunya, Tana Collados, la sommelier Clara Antúnez.

Els guanyadors s’han donat a conèixer en un acte que ha estat conduït pel periodista Xavier Graset, i que ha tingut lloc al migdia d’aquest divendres 24 d’abril al Museu del Vermut de Reus.

L’acte de lliurament ha comptat amb la participació del conseller d’Agricultura. Josep Maria Pelegrí i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, entre d’altres autoritats locals, així com representants dels patrocinadors del certamen, com Pilar Puértolas, Directora General de la marca de sifons Sanmy Geiser.

Els Premis Vinari dels vermuts catalans 2015, organitzat per VADEVI.cat, és el primer certamen que s’organitza a Catalunya amb l’objectiu d’avaluar aquests vins aromatitzats amb herbes. Dirigit a cellers elaboradors i propietaris de marques registrades de vermut, aquesta edició compta amb el suport de l’Ajuntament de Reus i la col·laboració de la marca de sifons, Sanmy-Geiser, així com també de l’Associació Catalana de Sommeliers, l’Associació Catalana d’Enòlegs, i els Club de Bàrmans de Catalunya, que també aportaran professionals a les diverses sessions d’avaluació. Gràfiques Varias, també col·laboren en el certamen.

Els vermuts guardonats han estat:

Gran Vinari d’Or al Millor Vermut

Vermuth Yzaguirre Rojo Reserva

Categoria de vermuts reserva

Vinari d’Or: Vermuth Yzaguirre Rojo Reserva

Vinari de Plata: Vermut Dos Déus Reserva 2014

Vinari de Bronze : Vermut Myrrha Reserva

Categoria de vermuts blancs, daurats o taronges

Vinari d’Or: Vermut Chappó blanc

Vinari de Plata: Vermouth Yzaguirre Blanco Reserva

Vinari de Bronze (1): Vermut Chappó Daurat

Vinari de Bronze (2): Vermut de Falset taronja

Categoria de vermuts negres

Vinari d’Or: Vermut Cori

Vinari de Plata: Olave Rojo

Vinari de Bronze: Vermut Miró Roig

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa