VadeVi
La 10a edició de les Garnatxes del Món es queda a Navarra
  • CA

La Denominació d’Origen Navarra ha estat triada seu de la desena edició de les Grenaches du Monde, concurs internacional dedicat a aquesta varietat de raïm i als seus terrers predilectes. Malgrat inicialment s’havia plantejat l’opció de portar aquesta edició especial a Nova York, finalment la cita reunirà un centenar de professionals nacionals i internacionals a la localitat navarresa d’Olite del 4 al 6 de maig per avaluar i seleccionar els millors vins de garnatxa d’entre un miler de mostres.

“Per al concurs i l’entitat organitzadora, el Consell Interprofessional dels Vins del Rosselló, és un plaer veure créixer la gran família de les Garnatxes del Món amb Navarra com a soci. A Olite hem trobat un aliat que comparteix aquests valors molt garnatxistes: generositat, convivència i amistat. No tenim dubte que la qualitat d’aquesta futura edició és molt prometedora”, explica Fabrice Rieu, president del concurs.

L’elecció d’Olite com a seu del concurs ve a reafirmar el compromís de la DO navarresa amb la garnatxa, varietat emblemàtica de la regió, amb la qual s’elaboren vins negres, rosats i blancs. “Estem molt contents d’haver estat seleccionats per a organitzar aquest prestigiós concurs internacional. El reconeixement anima als cellers i viticultors de navarresos a continuar amb l’esforç i treball que realitzen per a col·locar a Navarra en el mapa mundial de la garnatxa, ja que hi ha estudis que afirmen que aquesta varietat és originària de Navarra”, comenta Javier Santafé, director gerent del Consell Regulador de la D.O. Navarra.

Garnatxes del Món és un concurs anual obert a tots els vins de garnatxa, sense restricció de color, origen o nacionalitat. Amb 163.000 hectàrees de vinyes, la garnatxa ocupa el setè lloc entre les varietats de raïm més plantades del món. Emblemàtica dels països mediterranis, principalment l’Estat espanyol i França, ja que entre els dos països concentren gairebé el 90% de la superfície mundial plantada. Malgrat això, la garnatxa és molt popular a tot el món i també està present a Àfrica del Nord i del Sud, Austràlia, Amèrica del Nord i del Sud, Croàcia, Grècia, Líban, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa