VadeVi
La Cooperativa de Garriguella comercialitza el seu primer vi en llauna

La Cooperativa de Garriguella a l’Alt Empordà ha començat a envasar vi en llauna. Una nova línia de negoci que aquest celler ha decidit tirar endavant arran de comprovar el canvi d’hàbits dels consumidors per la pandèmia. L’enòloga de la Cooperativa Garriguella, Natàlia Duran, diu que està “convençuda” que la tendència anirà a en aquest sentit i destaca les facilitats d’aquests envasos.

“Hem vist que cada vegada hi ha més gent que va a la muntanya, a la platja o a fer activitats arreu i amb la llauna és molt pràctic. No pesa, s’aixafa i no necessites obridor“, explica. De moment, el celler alt-empordanès ha tret tres línies de producte, en envasos de 25 centilitres. Un blanc i un rosat d’agulla i un negre jove.

Des de fa unes setmanes la cooperativa Garriguella exposa als mostradors de la seva botiga un nou producte, que per a molts amants del vi pot semblar estrany. Són llaunes de vi blanc, rosat i negre, similars a les de qualsevol refresc. Un “pas endavant” que ha decidit fer aquest celler alt-empordanès amb el principal motiu, explica l’enòloga, d’haver detectat el canvi d’hàbits dels consumidors arran de la pandèmia.

“Vàrem pensar que estaria bé fer un producte que fos còmode i alhora de qualitat. Anar amb l’ampolla, l’obridor i tot plegat es fa més complicat i se’ns va acudir envasar el vi en llauna”, explica. De moment la rebuda ha estat “molt bona” i Duran dona per fet que serà un dels productes més tirada tindran a la cooperativa.

“Sincerament crec que la moda va per aquí i segur que quan la gent ho provi li agradarà realment”, explica. L’enòloga entén que encara hi pugui haver gent amb “reticències” a veure vi enllaunat, però destaca les grans avantatges que té.

En aquest sentit, Duran remarca que per a vins joves és “perfecte” perquè impedeix l’entrada de llum i aire i manté les propietats organolèptiques del vi. “Aconseguim un producte de molt alta qualitat que el client valora quan el prova i en queda sorprès”, remarca.

No substitueix l’ampolla

Des del celler deixen clar que en cap cas la llauna substituirà l’ampolla de vi tradicional, però sí que ho veuen com un complement. Duran explica que en vins amb llargues criances és important el paper de l’ampolla perquè necessiten oxigenació, cosa que no permet la llauna. Ara bé, pels vins joves, explica l’enòloga, l’envàs de metall funciona “molt bé” a més de ser “molt pràctic”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa