VadeVi
La guerra esmicola el somni europeu dels ‘vins rebels’

Havia de partir en algun moment d’aquest primer semestre del 2022, però finalment, el projecte que havia de portar els ‘vins rebels’ a recórrer diverses capitals europees s’ha vist estroncat per la guerra. D’una banda, perquè el recorregut inicial havia de passar o fer cap a Sant Petersburg i Moscou; de l’altra, perquè el comboi que havia de fer el recorregut era d’origen rus i ara les negociacions s’han vist frenades pel conflicte.

Els organitzadors del projecte ‘Vins Rebels on Tour‘ havien arribat a un acord amb la companyia russa RZD, i ara estaven en el procés de definir el recorregut, mentre obtenien els recursos i permisos necessaris per poder seguir l’itinerari previst: sortir de Vilafranca del Penedès, passar per Barcelona en direcció a París i fer parada a Berlín, San Petersburg, Moscou, Viena i Milà.

Un dels vagons del tren rus que havia de portar els ‘vins rebels’ de ruta | cedida

Ton Rimbau (celler Porcellànic), impulsor del projecte, comenta a Vadevi que han hagut d’aturar el projecte degut a la situació, però que esperen que la sortida es puguin reprendre més endavant. Mentrestant, apunta, han posat en marxa una nova edició, la tercera, de la Fira Mercat a Vilafranca del Penedès, que es farà coincidint amb els dies 18 i 19 de juny al Pavelló Firal del municipi.

El tren havia de sortir amb els productes d’un centenar d’elaboradors i deu mil copes Riedel. En cadascuna de les ciutats hi preveien celebrar una fira per donar a conèixer els productes i obrir-se d’aquesta manera al mercat internacional. El projecte de ‘Vins Rebels on road‘ va néixer l’any 2021 amb l’objectiu de donar valor i mostrar aquestes elaboracions que neixen a Catalunya, així com facilitar que els elaboradors poguessin establir nous contactes amb distribuïdors i clients d’arreu del continent.

Imatge del vagó restaurant del tren rus | cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa