Havia de partir en algun moment d’aquest primer semestre del 2022, però finalment, el projecte que havia de portar els ‘vins rebels’ a recórrer diverses capitals europees s’ha vist estroncat per la guerra. D’una banda, perquè el recorregut inicial havia de passar o fer cap a Sant Petersburg i Moscou; de l’altra, perquè el comboi que havia de fer el recorregut era d’origen rus i ara les negociacions s’han vist frenades pel conflicte.

Els organitzadors del projecte ‘Vins Rebels on Tour‘ havien arribat a un acord amb la companyia russa RZD, i ara estaven en el procés de definir el recorregut, mentre obtenien els recursos i permisos necessaris per poder seguir l’itinerari previst: sortir de Vilafranca del Penedès, passar per Barcelona en direcció a París i fer parada a Berlín, San Petersburg, Moscou, Viena i Milà.

Un dels vagons del tren rus que havia de portar els ‘vins rebels’ de ruta | cedida

Ton Rimbau (celler Porcellànic), impulsor del projecte, comenta a Vadevi que han hagut d’aturar el projecte degut a la situació, però que esperen que la sortida es puguin reprendre més endavant. Mentrestant, apunta, han posat en marxa una nova edició, la tercera, de la Fira Mercat a Vilafranca del Penedès, que es farà coincidint amb els dies 18 i 19 de juny al Pavelló Firal del municipi.

El tren havia de sortir amb els productes d’un centenar d’elaboradors i deu mil copes Riedel. En cadascuna de les ciutats hi preveien celebrar una fira per donar a conèixer els productes i obrir-se d’aquesta manera al mercat internacional. El projecte de ‘Vins Rebels on road‘ va néixer l’any 2021 amb l’objectiu de donar valor i mostrar aquestes elaboracions que neixen a Catalunya, així com facilitar que els elaboradors poguessin establir nous contactes amb distribuïdors i clients d’arreu del continent.

Imatge del vagó restaurant del tren rus | cedida

Nou comentari

Comparteix