VadeVi
‘Vins Rebels On Road’ s’emporta els vins catalans de ruta per Europa

La Fira de Vins Rebels va omplir de vins el parc de l’U d’Octubre de Vilafranca del Penedès els passats dies 6 i 7 de juny. Ara, el projecte continua avançant i el seu impulsor, Ton Rimbau (celler Porcellànic) ha presentat una nova proposta per seguir donant veu i posar en valor els vins fets amb la mínima intervenció, “vins naturals, menys convencionals i que són boníssims i punters”, en paraules del viticultor penedesenc.

Aquest dimecres 22 de setembre es reunien a Vilafranca Rimbau i d’altres elaboradors per anunciar que la primavera vinent, els Vins Rebels catalans surten de ruta per Europa. Vins Rebels on road portarà les referències de més d’un centenar de cellers a París, Berlín, San Petesburg, Moscou, Viena i Milà. I ho farà en un tren, que sortirà de Vilafranca del Penedès carregat de vins naturals i 10.000 copes.

En cadascuna de les ciutats hi preveuen celebrar una fira per donar a conèixer les diverses elaboracions i internacionalitzar així la mostra i la iniciativa que va néixer aquest 2021 en terres penedesenques. L’objectiu, per tant, serà, donar a conèixer aquestes referències que neixen a Catalunya, i també que els elaboradors puguin establir nous contactes amb distribuïdors i clients.

La proposta abanderarà durant tot el viatge l’agricultura sostenible, demostrant que treballar el sòl sense tòxics i amb la mínima intervenció és possible. Ton Rimbau explicava en roda de premsa que vol “que el Penedès estigui lliure de tòxics i net” i afegia que “per això cal divulgar la idea que conrear sense fer servir productes nocius té el mateix resultat, o millor, que fent servir coures, per exemple”.

Presentació del projecte “Vins rebels on road” a Vilafranca | cedida

Per això, l’expedició s’està dissenyant per ser el màxim de curosa amb el medi ambient. El transport en tren compartit entre cellers i assistents implicarà que el CO2 alliberat serà mil vegades menor que si cada participant viatgés de forma individual.

El viatge no té dates tancades, però s’ha parlat de fer-lo possible durant el proper mes d’abril o maig del 2022. A més a més, dels elaboradors i els vins, també està previst que viatgin diversos cuiners, alguns d’ells amb estrella Michelin. En Josep Roca, d’El Celler de Can Roca, podria ser un dels primers membres de l’expedició, i segons han avançat també durant la presentació, el tren podria acollir un centenar de persones que vulguin formar part de l’aventura i gaudir també de l’experiència.

Xavier Vallès, mànager del projecte, explicava que “l’ideal és que el recorregut duri 7 dies, que es viatgi de nit mentre descansa l’expedició i durant el dia es facin les fires”. Malgrat tot, alertava que potser el viatge s’haurà d’allargar fins a 9 dies per qüestions logístiques i ferroviàries.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa