VadeVi
‘Vins Rebels On Road’ s’emporta els vins catalans de ruta per Europa
  • CA

La Fira de Vins Rebels va omplir de vins el parc de l’U d’Octubre de Vilafranca del Penedès els passats dies 6 i 7 de juny. Ara, el projecte continua avançant i el seu impulsor, Ton Rimbau (celler Porcellànic) ha presentat una nova proposta per seguir donant veu i posar en valor els vins fets amb la mínima intervenció, “vins naturals, menys convencionals i que són boníssims i punters”, en paraules del viticultor penedesenc.

Aquest dimecres 22 de setembre es reunien a Vilafranca Rimbau i d’altres elaboradors per anunciar que la primavera vinent, els Vins Rebels catalans surten de ruta per Europa. Vins Rebels on road portarà les referències de més d’un centenar de cellers a París, Berlín, San Petesburg, Moscou, Viena i Milà. I ho farà en un tren, que sortirà de Vilafranca del Penedès carregat de vins naturals i 10.000 copes.

En cadascuna de les ciutats hi preveuen celebrar una fira per donar a conèixer les diverses elaboracions i internacionalitzar així la mostra i la iniciativa que va néixer aquest 2021 en terres penedesenques. L’objectiu, per tant, serà, donar a conèixer aquestes referències que neixen a Catalunya, i també que els elaboradors puguin establir nous contactes amb distribuïdors i clients.

La proposta abanderarà durant tot el viatge l’agricultura sostenible, demostrant que treballar el sòl sense tòxics i amb la mínima intervenció és possible. Ton Rimbau explicava en roda de premsa que vol “que el Penedès estigui lliure de tòxics i net” i afegia que “per això cal divulgar la idea que conrear sense fer servir productes nocius té el mateix resultat, o millor, que fent servir coures, per exemple”.

Presentació del projecte “Vins rebels on road” a Vilafranca | cedida

Per això, l’expedició s’està dissenyant per ser el màxim de curosa amb el medi ambient. El transport en tren compartit entre cellers i assistents implicarà que el CO2 alliberat serà mil vegades menor que si cada participant viatgés de forma individual.

El viatge no té dates tancades, però s’ha parlat de fer-lo possible durant el proper mes d’abril o maig del 2022. A més a més, dels elaboradors i els vins, també està previst que viatgin diversos cuiners, alguns d’ells amb estrella Michelin. En Josep Roca, d’El Celler de Can Roca, podria ser un dels primers membres de l’expedició, i segons han avançat també durant la presentació, el tren podria acollir un centenar de persones que vulguin formar part de l’aventura i gaudir també de l’experiència.

Xavier Vallès, mànager del projecte, explicava que “l’ideal és que el recorregut duri 7 dies, que es viatgi de nit mentre descansa l’expedició i durant el dia es facin les fires”. Malgrat tot, alertava que potser el viatge s’haurà d’allargar fins a 9 dies per qüestions logístiques i ferroviàries.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa