VadeVi
La premsa britànica es fa ressò de pràctiques d’agricultura regenerativa al Penedès
  • CA

El diari britànic The Guardian ha publicat un article en el qual destaca la recuperació de pràctiques d’agricultura regenerativa en camps de vinya i olivera de l’Estat espanyol. En el cas dels vins, mencionarà l’exemple de dues famílies del vi penedesenques, que han apostat per incorporar mètodes regeneratius “augmentant així la biodiversitat i els beneficis pel territori“. Família Torres i Parès Baltà.

Miquel Torres, cinquena generació del projecte, comenta que “la viticultura tradicional no té en compte les petjades de carboni, de manera que pots utilitzar el tractor sempre que vulguis. I nosaltres creiem que cal reduir les emissions, en tots els sentits”. De fet, anuncia que “l’empresa ha reduït la seva petjada de carboni un 34% per ampolla i apunta al 60%“, i insisteix en què l’objectiu del projecte és “escoltar la natura i deixar de llaurar per evitar remoure el sòl i perjudicar-ne la matèria orgànica”.

Si els 7,4 milions d’hectàrees de vinya adoptessin models regeneratius, l’impacte serie enorme“, conclou Torres.

Cal recordar que Família Torres va organitzar fa unes quantes setmanes un simposi sobre l’agricultura regenerativa, on va compartir les diferents experiències que estan aplicant al seu projecte en quant a la gestió que fan a les vinyes en aquest sentit. Podeu recuperar l’article aquí.

Miquel Torres amb el reconeixement de World's Best Vineyars
Miquel Torres amb el reconeixement de World’s Best Vineyars

Marta Casas, enòloga de Parés Baltà, creu que la viticultura regenerativa és un pas important cap a una aproximació biodinàmica i holística. “Com més li donem a la terra, més ens retorna”, comenta. Per això, detallen de l’enòloga, ha invertit temps en investigar i implementar noves pràctiques que permetin tenir cura de l’entorn i sobretot reduir la seva petjada al planeta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa