VadeVi
La 1ª Jornada Tècnica sobre els vins de baix grau d’alcohol, tot un èxit de participació

La jornada sobre els vins de baix grau d’alcohol s’ha plantejat amb la idea que aquest tipus de vins van en la línia, tant de recuperar varietats autòctones i formes de vinificar, com en l’experimentació i innovació per a adaptar-se a un mercat en evolució.

Aprofitant la presentació de la segona anyada del seu vi, El Nou de + 500, l’Agrupació d’Agricultors del Pla de Manlleu va reunir, al Vinseum de Vilafranca del Penedès, nombroses personalitats de tots els àmbits relacionades amb el mon de la vinya i el vi, des de viticultors a elaboradors de grans marques, sommeliers, enòlegs i premsa especialitzada.

Així, sota la presidència del Director General del INCAVI, Oriol Guevara, i del President i del Director de la DO Penedès, Francesc Pascual i Josep Ribas, diferents ponents varen impartir conferencies tècniques, jurídiques i comercials, per explicar l’existència d’aquest tipus de vins i la seva presencia necessària als mercats.

Carme Mansilla, Presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Camp, com a representat del territori a on s’ubica l’Agrupació, va destacar l’iniciaria i valentia d’aquest col•lectiu de professionals de la viticultura i va palesar el recolzament del Consell que presideix envers aquesta iniciativa.

Altres ponents van ser Xavier Matallana, llicenciat en químiques i enologia, Jordi Alcover, director de La Guia de Vins de Catalunya i Kiko Figueras, qui en nom de l’Agrupació d’Agricultors del Pla de Manlleu que va explicar que aquesta jornada no havia estat pensada per a treure conclusions, sinó mes aviat per a crear debat i estat d’opinió, i obrir la porta a d’altres jornades tècniques per anar aprofundint en el tema. Va destacar especialment que l’objectiu principal era: “donar a conèixer una mica mes amplament, al públic en general, i en especial als sector directament implicats, què son els vins de baix grau, i diferenciar-los dels desalcoholitzats”.

Finalitzat el debat, es va oferir un taller de sensacions, a càrrec d’en Josep Mitjans, enòleg responsable de l’elaboració del NOU DE +500 i, d’en Josep Marti, sumiller de l’Agrupació, i es va tastar la segona anyada del vi acompanyat amb productes del Pla de Manlleu.

L’Agrupació esta ja preparant una altre jornada tècnica envers els vins de baix grau d’alcohol pel proper any, en el marc de la fira agroalimentaria de Girona.


La jornada sobre els vins amb grau alcohòlic baix es va desenvolupar al Vinseum de Vilafranca del Penedès FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa