VadeVi
La 35ena Mostra de vins i caves de Catalunya dóna suport a la lluita contra el càncer
  • CA

La Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que aquest any assoleix la 35 edició, i que se celebrarà del 19 al 24 de setembre, al Passeig Lluis Companys (Arc de Triomf) de Barcelona, repeteix la iniciativa, endegada per primer cop l’any passat, del barret solidari. Amb aquesta iniciativa, es continua impulsant valors de solidaritat, aquest cop amb el propòsit d’ajudar en la lluita contra el càncer.

Per aquest motiu, a l’Arc de Triomf de Barcelona, Jordi Bort, director general de l’INCAVI i conseller delegat de PRODECA va realitzar fa uns dies el lliurament simbòlic del primer barret solidari a l’ impulsor de l’associació sense ànim de lucre Vi per Vida, Xavier Ayala.

La 35 edició de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que es presentarà aquest 7 de setembre, repeteix aquest acte de solidaritat, degut a la bona acceptació rebuda en la passada edició, on la recaptació de 2.500 €, de la venda del barret per 1€ va anar destinada, íntegrament, a l’entitat social Diàlegs de Dona per a la integració de les dones del Barri del Raval de Barcelona.

Naixement de Vi per Vida

La família Ayala – Cots impulsa l’associació sense ànim de lucre Vi per Vida. Fa 23 anys, el pare d’en Xavier Ayala, Josep Ayala, va morir de metàstasi, provocada per un càncer de pulmó derivat del tabaquisme. Xavier Ayala, nascut a Mollerussa, es va formar a l’Escola d’Hosteleria de Lleida i en la seva trajectòria professional ha treballat en el Restaurant Ambrosia de Lleida, l’Hotel Mas de Torrent a la Costa Brava, el Celler de Can Roca de Girona, el restaurant Moo i el Bar à Vins de Barcelona. Ayala, de 34 anys, ha estat president de l’Associació Catalana de Sommeliers i és professor de les principals escoles de Sommeliers del país. “La fundació Vi per Vida neix de la meva passió pels vins i la sentida mort del pare, i el ferm propòsit d’ajudar en la lluita contra el càncer que sempre m’han acompanyat”, explica Xavier Ayala, fundador de Vi per Vida.

A finals de febrer, Joan Massagué, en un estudi del laboratori que dirigeix al Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, de Nova York, va identificar els gens i els mecanismes que controlen la metàstasi de les cèl·lules tumorals del càncer de mama i de pulmó cap a altres òrgans, principalment al cervell. El descobriment obre noves possibilitats d’investigació per combatre les metàstasis. La disseminació de cèl·lules tumorals des del tumor primari cap a òrgans distants és el principal repte a que s’enfronten els oncòlegs per combatre el càncer, ja que és la principal causa de mort per càncer, que s’estableix en el 90%. La recerca de Massagué està encaminada a definir quins són els mecanismes de colonització que les cèl·lules tumorals utilitzen per tal de poder-los inhabilitar i evitar la formació de metàstasis.

“La filantropia pública, tant de grans mecenes com dels ciutadans, és un pilar fonamental per al sosteniment de la recerca. Activitats com l’organitzada per Vi per Vida són una de les fórmules més efectives i engrescadores per involucrar al públic en una lluita que és de tots”, opina Massagué. El Dr. Joan Massagué és juntament amb el Dr. Joan Guinovart, co-fundador de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB), a Barcelona, ara fa nou anys.

Des dels seus inicis, el 2006, l’IRB ha implantat la metodologia desenvolupada per Massagué per a la investigació en metàstasis, que avui en dia estan desenvolupant diversos grups independents de competitivitat i reconeixement internacional. La recerca en metàstasi es du a terme principalment dins el programa d’Oncologia i en col·laboració amb grups clínics

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa