VadeVi
La 5a Festa del Vi de Lleida s’amplia a dos dies i canvia d’ubicació

La presentació de la 5a Festa del Vi de Lleida es va fer a la botiga Vinicia">

La Festa del Vi de Lleida arriba a la cinquena edició amb diverses novetats. Les més destacades són l’ampliació de la trobada enogastronòmica a dos dies i el trasllat de la festa a la plaça de la Llotja per guanyar espai i oferta. El paer en cap, Àngel Ros, al presentar els detalls de la festa amb el regidor de Turisme, Fèlix Larrosa, i el president de a Ruta del Vi de Lleida – Costers del Segre, Tomàs Cusiné, ha remarcat la importància que està prenent aquest tipus de turisme. Ros ha comentat que el turisme enològic, un sector emergent, combina el turisme, el coneixement del territori i la gastronomia i que és un dels productes turístiques que està tirant en davant, sobretot en zones interiors del país. Segons l’alcalde, Catalunya lidera aquest tipus de turisme, que aporta visitants amb poder adquisitiu i que permet lligar la gastronomia i el territori, que en el cas de Lleida són dos dels grans sectors econòmics. Tall de veu Àngel Ros

En el marc de la presentació, que s’ha fet a la botiga Vinicia de Lleida, el regidor Larrosa ha parlat també d’algunes activitats paral·leles que es faran en aquests dos dies de festa, subratllant el dinar de diumenge maridatge de diumenge “7 vins, 7 paisatges”, que organitza Como Pomona, que inclou 7 vins de la Ruta del Vi de Costers del Segre i 7 degustacions gastronòmiques. Per a Larrosa, la Ruta del Vi juntament amb Turisme de Lleida estan treballant per convertir Lleida en una destinació enogastronòmica d’àmbit internacional. Larrosa ha indicat que aquest turisme és un nínxol de mercat creixent i que a més, demostra que el turisme també dóna valor afegit a la producció, tant vitivinícola com agroalimentària.

Per la seva banda, Tomàs Cusiné ha incidit en el fet que la Festa del Vi és una iniciativa important que serveix de plataforma, constant i permanent, per donar a conèixer els productors de vins lleidatans i també necessària per a la seva promoció. Ha remarcat que cada vegada els cellers del territori fan millors vins i que en els últims anys s’ha vist un dinamisme en el sector, com ho certifica l’augment en les visites al celler, que han crescut un 15 per cent arribant l’any passat a les 35.000.

La 5a Festa del Vi de Lleida comptarà amb 25 expositors i més de 60 referències de vi. El dissabte a la tarda està més dirigida al públic jove i el diumenge al matí a un públic més familiar. L’espai acollirà diverses activitats paral·leles, com animació i actuacions musicals o sortejos (adjunt programa). Una altra de les novetats d’enguany són els codis QR sobre la festa del vi de Lleida que els usuaris podran llegir i compartir.

Els cellers que hi participaran són: Analec, Bregolat Cultura Ecològica, Castell del Remei, Cérvoles Celler, Cercavins, Clos Pons, Costers del Sió, L‘Olivera, Lagravera, Mas Blanch i Jové, Matallonga, Raimat, Tomàs Cusiné, Vall de Baldomar, Vinya els Vilars i Fira del Vi del Pirineu.

L’oferta gastronòmica que s’hi podrà trobar anirà de la mà del Celler del Roser, Fruita Blanch, Gastronomik 2.0, Gremi de Forners de les Terres de Lleida, La Llotja, Gilda, BO de Shalom i Tarrazú.

La botiga Vinicia, ubicada al carrer Humbert Torres, és membre de la Ruta del Vi i té representació de pràcticament tots els cellers de la DO Costers del Segre, així com també de totes les zones del món.

Turisme de Lleida té com a objectiu l’inici d’una transformació en la gastronomia lleidatana, de qualitat, singularitat i amb gran potencial, a més a més, de vetllar per la seva promoció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa