VadeVi
20.000 euros en joc a la 9ena edició del Tast per parelles
  • CA

Gran posada en escena per presentar el 9è Premi Vilaviniteca del tast per parelles. Un dinar a un restauran barceloní i els convidats, rebíem una copa i se’ns convidava a jugar. Com si fóssim alguns dels 260 concursants que participaran al tast per parelles el proper dia 24.

Seran 10 parelles més que l’any passat que hauran de tastar 7 vins i de cada un d’ells hauran d’omplir, totalment a cegues, una fitxa en la que se’ls demanarà, el país, la zona, la denominació d’origen, les varietats, l’anyada, el productor i la marca de cada un d’ells.

Per si de cas i per si fes falta per desampatar hauran de fer també una nota de tast que només es farà servir en casos especials.

La cosa no és fàcil ni senzilla, però de fet qui guanyi, s’emportarà 20.000 euros de premi. Un gran atractiu que es va veure reflectit en el moment de les inscripcions. En només 10 minuts es van cobrir les 240 places que s’oferien, i va quedar tanta gent en llista d’espera que van decidir ampliar a 10 parelles més.

Però no poden ampliar-ho més i no és una qüestió d’espai. Marta Puparelli, enòloga de Vilaviviteca i la responsable tècnica del concurs, explicava que abans de treure qualsevol ampolla es tasten totes. No per mirar si estan bé o no, que també, sinó per comprovar que totes elles siguin no tinguin gran diferències i per tant tots i cada un dels concursant estiguin en igualtats de condicions.

“Si s’ampliés el nombre de participants això no ho podríem garantir” explica Puparelli que afegeix a més que entre les persones que estan a l’office preparant ampolles, les que serveixen i les que reben concursants i convidats es mobilitzen prop de 60 persones, “ampliar-ho seria inviable”.

Així les coses, la Casa Llotja de Mar de Barcelona serà la seu, el proper 24 d’abril d’aquest concurs. Hi haurà una primera fase classificatòria que es farà el matí. Un cop realitzat el tast de 7 vins, dos blancs, tres negres i tres especials (cava, xampangne, xerès, porto, vins generosos i fortificats, etc) es recolliran totes les fitxes i un jurat format per 10 persones del món del vi, entre elles Quim Vila i Siscu Martí responsables de Vila Viniteca, decidirà quines són les 10 parelles que passen a la final.

Aquestes 10 seran les que optaran al primer premi de 20.000 euros, 7.000 per la segona parella classificada i 3.000 per la tercera, a més d’una selecció de copes i decantadors Riedel i una selecció de vins per als finalistes.

En paral·lel, el tast per parelles, acull un showroom de més de 40 cellers i marques premium a més d’un buffet de formatges. Qui ho vulgui hi pot accedir com a públic amb entrades a 15 euros.

Quim Vila que és qui ha conduit la presentació, s’ha mostrat entusiasmat amb aquest concurs i ha gaudit intentant mostrar-nos als assistents la grandesa del tast a cegues i les dificultats que comporta, a més, fer-ho en parelles. A més de fer esment a l’evolució que han patit les bases i la dinàmica del concrus per fer-ho el més rigorós possible.

Les xifres del concurs

Hi participaran 130 parelles. I l’equip d’organització està format per 60 persones aproximadament només el dia del concurs.

Entre els concursants hi ha sommeliers, enòlegs, viticultors i amants del vi en general, dels Estats Units, França i el Regne Units entre d’altres, a més de catalans i espanyols.

S’oblriran 36 empolles de cada tipus de vi, el que fa un total de 252 ampolles. Que se serviran en 2600 copes Riedel. Totes elles seran el mateix model tret de l’escumós, i s’oferirà als concursants dues copes més de reserva, una borgonya i una bordeus per si volguessin tastar el vi amb un altre tipus que els hi sigui més propici.

Els participants no podran tenir el mòbil ni cap eina de consulta i durant una hora i mitja no podran anar a l lavabo. Al final, asseguraven Quim Vila i Marta Puparelli és un gran examen i s’hi juguen molt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa