VadeVi
La bicicleta i el vi certifiquen el seu casament

El passat diumenge es va posar en marxa el nou Centre Bicing Penedès a l’Estació Vitivinícola de Lavern (Subirats), situada a l’edifici de l’Estació de tren de Lavern-Subirats. La jornada de portes obertes que es va desenvolupar durant el matí va atraure nombrosos interessats, tant veïns de Subirats com d’altres municipis de l’Alt i el Baix Penedès. La companyia de teatre de Lavern (Subirats) ‘En Obres’ va amenitzar la visita amb nombrosos persontatges que es movien entre el públic assistent fins a dirigir-los a una simpàtica rebuda al turista un milió arribat en tren a l’estació.

Els gegants de Lavern van posar la nota folklòrica a l’acte i l’emotiva va ser quan es va descobrir una placa d’homenatge a tots els veïns i veïnes de Subirats que van participar en la construcció i defensa de l’estació de tren de Lavern-Subirats. Aquest record també commemora els 10 anys de la reinauguració com a Estació Vitivinícola de Lavern i seu del Patronat de Turisme de Subirats. Propietat d’ADIF i cedida a l’Ajuntament per a usos turístics, l’Estació Vitivinícola de Lavern s’ha consolidat en aquest temps com equipament base dels serveis d’informació, difusió, dinamització turística i atenció al visitant de la porta d’entrada al Penedès i a partir d’ara també des de la perspectiva de la mobilitat sostenible tant en l’àmbit turístic com pels subiratencs usuaris habituals de rodalies RENFE.

La placa va ser descoberta per l’Alcalde de Subirats Antoni Soler, l’ex-alcalde Antoni Casanovas i Brugal, fill de l’alcalde Antoni Casanovas i Poch que va ser un dels principals impulsors que RENFE concedís una estació de tren al municipi, “Carmeta” Guilera, guardabarrera del pas a nivell de l’estació durant 40 anys, i el veí de Lavern Josep Castellví en representació dels molts veïns de Subirats que van col.laborar en les diferents etapes de l’estació. Durant l’acte es va recordar la història més que singular del Baixador de Lavern. Amb 53 anys de vida, no és coneix un exemple similar de reivindicació i estima d’un poble per la seva estació, el qual va treballar desinteressadament durant un any per construir l’edifici per a continuació cedir-lo a la RENFE, i l’any 2000 es va mobilitzar per evitar que aquesta tanqués el servei. Com no podia ser d’una altra manera, acompanyats d’una copa de cava de Subirats.

El nou Centre Bicing Penedès neix amb l’objectiu de potenciar el cicloturisme i l’enoturisme actiu a Subirats i al Penedès. El nou servei consistirà en el lloguer de bicicletes a partir per a ruta guiada o trajecte individual i la realització d’altres activitats de difusió turística entorn de la bicicleta, les rutes vitivinícoles, els establiments turístics i culturals de la zona amb la finalitat d’ampliar l’oferta turística penedesenca. Tot i així El Molí Tours ja proposa des dels darrers mesos, tots els dissabtes amb sortida des de l’Estació Vitivinícola de Lavern a les 10 hores, una ruta guiada en bicicleta que per 30 euros inclou bici, casc, aigua, visita al celler i cava amb tast. La reserva s’ha de fer directament contactant a l’e-mail info@elmolitours.com.


Estació vitivinícola de Subirats FOTO: turisme de Subirats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa