La Bodeguilla omple de vi l’hotel Barceló Sants

Es presenten a Barcelona els vins dels cellers Bàrbara Forés, Loxarel, Maius Viticultors, Vall de Baldomar i Viñedos de Ithaca

L’empresa distribuïdora de vins La Bodeguilla va presentar aquest dilluns la gamma de vins que representa a l’hotel Barceló Sants en un acte que va permetre que sommeliers, botigues especialitzades i premsa tastessin els vins dels vint cellers que representen.

Entre els vint expositors, hi havia següents cellers catalans:

Vall de Baldomar és un celler de caràcter familiar. Emparat per la DO Costers del Segre, els seus orígens es remunten als anys vuitanta, quan era una simple afició que acabaria per convertir-se en una autentica passió. A l’abraçada de la serra del Montsec i del riu Segre es forma una petita vall amb un especial microclima per al cultiu de la vinya que ofereix vins molt especials.
Marques que comercialitza: Cristiari

Bàrbara Forés. Sobre una superfície de 18 hectàrees al terme municipal de Gandesa en una part privilegiada de la Terra Alta, Bàrbara Forés combina l’altitud i l’orientació, els plans i els vessants, les ombries i les solanes. D’aquesta manera han aconseguit un producte propi i adaptat a les exigències de les varietats de raïm que conreen.
El celler Bàrbara Forés, dirigit pel matrimoni Maria Carme Ferrer Escoda i Manuel Sanmartin Suñer, ha volgut retre homenatge a la rebesàvia que, nascuda a Gandesa l’any 1828, va saber transmetre al seu fill Rafael l’art d’elaborar vins. D’aquesta forma, Rafael Ferrer- farmacèutic i viticultor il·lustrat- va construir el celler de la casa pairal, on a la fi del passat segle va començar a embotellar vi.
Bàrbara Forés significa, per tant, el respecte i la tradició en l’art d’elaborar vins, transmesos de pares a fills durant més de cent anys.
Marques que comercialitza: Bàrbara Forés, El Quintá, Coma d’ En Pou i El Templari.

Viñedos de Ithaca. Tant els vinyers com el celler estan situats al terme de Gratallops, a 300 metres d’altitud, a peu de carretera, on el camí s’endinsa cap a un paisatge semblant a la lluna a causa de la seva configuració de pedra calcària i carbonífera.
Fascinats per la història i pel mite ( Ithaca és on va néixer Odisseus) i sabent que els grecs van ser els primers que van plantar vinyes en la península ibèrica, n’hi va haver prou per persuadir a Joseph i Sílvia Puig que seria sensible i oportú oferir un homenatge a aquells llegendaris pioners vitivinícoles.
I la millor manera seria la de comprar un terreny, estudiar-ho, analitzar-ho i plantar vinyes al Priorat igual que van fer ells (els grecs) en la seva època, amb l’únic objectiu de produir i elaborar vins de gran qualitat i de producció molt limitada.
Marques que comercialitza: Odysseus, Akyles, Penélope.

Maius Viticultors. L’experiència a l’apassionant món del vi s’inicia en 1949, quan Manuel Gómez, obre un local a Sant Cugat del Vallès dedicat a la venda de vi a doll. L’any 1992 es produeix un canvi generacional i d’orientació del negoci familiar. Inauguren una tenda de vins, amb una àmplia gamma de marques i denominacions d’origen. Passats uns anys, en 1998, immersos entre els millors vins, decideixen iniciar el projecte d’elaboració del seu propi vi. Després de fer un estudi de les diverses denominacions d’origen, per trobar la zona que millor s’adapti al caràcter que volen donar al seu vi, es van decantar per la Denominació d’Origen Qualificada Priorat, pel seu prestigi en l’elaboració de grans vins. Realitzen la compra d’unes parcel·les al municipi de la Morera de Montsant, en l’indret animenat Barranc de la Bruixa i, per planificar i dissenyar la plantació, van comptar amb la inestimable ajuda i assessorament tècnic del prestigiós enòleg Joan Milà. Actualment, el seu fill Eloi, s’encarrega de l’elaboració.
Marques que comercialitzen: Maius, Roser, Brogit, Priorat i Mayol

Loxarel. Durant més de quatre generacions, el més important per a la família Mitjants ha estat conrear els seus vinyers amb l’objectiu d’aconseguir la millor qualitat per als seus vins i caves. La finca de Can Mayol, situada a l’Alt Penedès, és la base per a la producció de tots els seus vins. Els raïms són de les varietats autòctones del Penedès, macabeu, xarel·lo i parellada, encara que en anys recents han introduït noves varietats com per exemple chardonnay, merlot, pinot noir i d’altres.

Altres marques presents a l’acte han estat: Remírez de Ganuza, Chivite, Viña Salceda i Dominio de Tares.

Nou comentari