VadeVi
La DO Cava impulsarà els caves premium al Prowein
  • CA

La Denominació d’Origen Cava organitzarà, en el marc de la Fira Internacional de Prowein amb la col·laboració de l’ICEX, una degustació vertical de cava maridada amb tapes del restaurant amb estrella Michelin ‘Victorian’ de Düsseldorf.

El títol de l’esdeveniment és “Vertical tasting and food art” i pretén repetir l’èxit que va obtenir l’any passat. Tindrà lloc el 14 de març a les 14 hores, en l’espai de tasts de ICEX a Prowein i estarà dirigit als professionals del sector i a la premsa especialitzada.

La coneguda sommelier Yvonne Heistermann serà l’encarregada de dirigir aquest tast maridatge que donarà a conèixer les diverses notes i matisos i l’evolució i millora d’un cava a través de les diferents criances, de 12, 24, 48 i 60 mesos. A més d’un cava Xarel·lo amb fermentació en bóta i un cava rosat de trepat, tots etiquetats com a genèrics del Consell Regulador.

Així mateix, el xef estrella Michelin Mathias Hein ha creat per a l’ocasió quatre tapes que acompanyaran als diferents caves depenent de la seva maduració. ‘Food Art’ a base de: Cuscús de verdures marinades amb pebrots i olives; Salmó embolicat amb herbes amb maionesa d’anet i amanida de cogombre; Tafelspitz en gelatina amb remolatxa i rave picant; i Paté de Fetge d’oca amb physalis i brioix serà el menú que podran gaudir les quaranta persones que hi assistiran.

Aquest acte respon a la petició del sector del Cava de realitzar accions en aquest país per promocionar el Cava Premium, ja que el mercat alemany segueix sent el primer destí de les expedicions de Cava amb 30,5 milions d’ampolles. A més a més, aquestes accions formen part de l’estratègia global per comunicar la diversitat d’estils i qualitats que es troben dins de la Denominació d’Origen Cava.

La Denominació d’Origen Cava estarà recolzada a la fira per una gran presència d’empreses elaboradores que acudiran a Prowein a presentar els seus millors productes.

Gran presència internacional

Els professionals del vi es reuneixen en aquesta fira anual, la més important del món, per trobar-se amb altres experts del sector, la majoria relacionats amb el comerç d’alta qualitat, per intercanviar idees i experiències. Es calcula que més de 52 mil especialistes acudiran a aquesta cita. Donat el matís internacional de l’esdeveniment, un 84% dels expositors són d’origen estranger, mentre que quasi la meitat dels visitants també pertanyen a altres països.

La fira tindrà lloc del 13 al 15 de març i en ella es podrà gaudir de nombroses zones de degustació i diverses experiències gustatives, així com debats, una presentació sobre les millors pràctiques en l’exposició especial “igual, però diferent”, entre altres activitats.

Els interessats en participar en el tast que ofereix la DO Cava es poden inscriure en el següent aquí.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa