VadeVi
La DO Conca de Barberà i la Confraria del Cava, s’agermanen

La DO Conca de Barberà s’agermanarà amb la Confraria del Cava aquest dissabte. En un acte al Monestir de Poblet, les dues institucions faran un intercanvi de símbols i un agermanament simbòlic. A més, s’investirà com a confrares de mèrit algunes personalitats destacades de la Conca de Barberà com el president de la DO Carles Andreu, el president del Consell Comarcal David Rovira, la seleccionadora nacional de natació sincronitzada i filla de Sarral Anna Tarrés, el polític de CiU Josep Gomis, que durant setze anys ha estat alcalde de Montblanc, i l’historiador andreu Mayayo.

Es tracta d’una iniciativa que coincideix amb la celebració del 25è aniversari de la DO Conca de Barberà i que arriba després de dos agermanaments més amb dues altres DO catalanes: la DO Pla de Bages (2008) i la DO Costers del Segre (2009). Per la Confraria del Cava, l’agermanament amb la DO Conca de Barberà és una manera de “retre homenatge a una de les regions vitícoles amb més tradició de Catalunya i que és bressol del trepat, varietat autòctona de raïm amb la que s’elaboren excel·lents vins i caves rosats”.

Una cinquantena de membres de la Confraria del Cava es desplaçaran fins a la Conca de Barberà per visitar a primera hora del matí el Celler Carles Andreu de Pira on es servirà un esmorzar de benvinguda. A les 12.00 h els confrares aniran fins a Poblet, on visitaran el Celler Abadia de Poblet del Grup Codorniu i seguidament faran el recorregut guiat al Monestir de Poblet, acabant la visita a la sala de l’antic celler del monestir on es celebrarà, a les 13.00 h. l’acte d’agermanament i la cerimònia d’investidura. L’agermanament acabarà amb un dinar de germanor al celler modernista de la Cooperativa Vinícola de Sarral.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa