VadeVi
La DO Montsant ja té la seva pròpia copa Riedel

La prestigiosa casa de fabricació de copes de vi i cava Riedel comercialitza a tot el món una sèrie de copes sota el nom de Montsant. Aquest divendres han arribat a la seu del Consell Regulador 10.000 copes gravades amb el logotip de la denominació, que es distribuiran entre els cellers i que serviran per fer promoció de la DO, i 5.000 més a la distribuïdora de Riedel a l’Estat espanyol, Euroselecció. Properament començaran a comercialitzar-se.

De fet, la copa Montsant ja existia i fins ara duia el número 6 de la col·leccció de Riedel. Es tractava d’una copa feta a mà i amb plom que ara ja es fabrica en sèrie gràcies a un motlle i que apareixerà al catàleg de Riedel amb el nom de Montsant.

L’esperit era trobar una copa que exalti les virtuts dels vins de la DO Montsant i millorar el prestigi i la promoció. “Tenir una copa Riedel, la marca de copes número u a nivell mundial, és un reconeixement del Montsant com a DO amb vins de qualitat”, explica el president de la DO Jaume Domènech.

L’elecció de la copa s’ha fet a través d’un llarg procés iniciat l’estiu passat en què hi han intervinguts tècnics de Riedel, d’Euroselecció, sommeliers i experts de Catalunya i enòlegs dels cellers de la DO Montsant. El passat 1 de juliol es va celebrar un taller a Barcelona que va reunir 15 experts que, durant hores, es van dedicar a tastar diferents vins de la DO Montsant en 17 copes diferents. La tria feta en aquest taller es va reafirmar en els diferents tastos fets per enòlegs del Montsant.

Riedel compta també amb copes dissenyades expressament per zones vinícoles tan prestigioses com Burdeus, Borgonya, Rioja o Chianti.


Els cellers de la DO Montsant s’han quedat 10.000 copes amb el logotip de la DO gravat FOTO: DO MONTSANT


La tria de la copa s’ha fet a partir d’un tast de 16 copes en què mica en mica se n’han anat descartant FOTO: VADEVI.cat


La copa Montsant de Riedel es començarà a comercialitzar amb aquest nom properament FOTO: DO MONTSANT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa