VadeVi
La DO Montsant presenta al president de la Diputació de Tarragona la seva nova copa Riedel

La DO Montsant ha presentat al president de la Diputació, Josep Poblet, la nova copa de vidre que la prestigiosa casa Riedel ha dissenyat en exclusiva per als vins d’aquesta zona vinícola i que ja es comercialitza a tot el món amb aquest nom.

El president de la DO Montsant, Jaume Domènech i el gerent Gerard Amorós han presentat aquest dimecres la copa a Josep Poblet en una recepció al Palau de la Diputació i li han explicat el procés de creació de la copa, que ha durat aproximadament dos anys. Poblet, de la seva banda, ha destacat que la Copa Montsant contribuirà a la projecció dels vins d’aquesta DO i en donarà a conèixer la seva gran qualitat, al mateix temps que ajudarà a promoure el conjunt dels vins catalans. A més, ha recordat la tasca de la Diputació en la promoció dels vins i altres productes de qualitat del Camp de Tarragona i el Delta de l’Ebre, a través del distintiu Productes Locals de Qualitat (PLQ), com la recent campanya de promoció dels PLQ a Madrid, on també van participar els vins de la DO Montsant.

Un procés de dos anys
El procés d’elecció d’una copa que representés les qualitats de la DO Montsant i en permetés assaborir-les al màxim es va començar a final de l’any 2008. La tria de la copa idònia va seguir diferents etapes, tal com Riedel sol fer en aquests casos. La primera etapa sempre té lloc a Àustria. A la fàbrica mare de Riedel, els experts de la casa van tastar un seguit de vins de la zona del Montsant, fent servir un centenar de copes diferents. En aquesta primera aproximació es van seleccionar setze copes, amb les quals es va iniciar la segona fase.

El següent pas va ser un tast amb enòlegs i sommeliers de la zona aportats per la casa Riedel i per la DO, per tal que hi hagués equilibri en l’elecció i procedència dels professionals del tast. Aquest es va dur a terme al restaurant Monvinic de Barcelona, al juliol de 2009, sota la supervisió de Geörg Josef Riedel, el qual s’hi va desplaçar especialment des d’Àustria. Tot i que en aquell acte ja es preveia triar la copa definitiva, la complexitat de la DO Montsant, amb tres zones de caràcter diferenciat, va aconsellar realitzar més sessions de tast. Aquestes sessions es van dur a terme a Falset, amb nou copes i dos vins representatius de cadascuna de les zones que integren la DO Montsant, i amb la participació d’un ampli ventall d’enòlegs i vinaters de la zona. Finalment, es van consensuar dues copes. La decisió final es va prendre a Àustria, a la fàbrica mare de la casa Riedel, on es va acabar escollint la forma més adient per trobar la màxima expressió dels vins de la DO Montsant


El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, amb el president i el gerent de la DO Montsant FOTO: DO MONTSANT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa