La DO Penedès regula la denominació Vins de Finca

Amb aquest nom es podran etiquetar i comercialitzar els vins elaborats any rera any només amb el raïm d'una vinya concreta

Els millors vins del Penedès podran ser reconeguts com a Vins de Finca Foto: J.P.

El passat dilluns dia 14, el ple de la Denominació d’Origen Penedès va aprovar la normativa tècnica que regularà els vins de Finca dins la DO Penedès. Aquesta aprovació permetrà a partir d’ara que els vins de més alta qualitat procedents d’una finca puguin reflectir aquest fet en les seves etiquetes, packaging i comunicació.

Amb el reconeixement de la normativa que els regula, aquests tipus de vins podran esdevenir icones i una clara expressió dels terrers del Penedès, que depenent de la seva trajectòria es podran convertir en vaixells insígnia per la resta de vins.

La normativa aprovada preveu diferents punts a tenir en compte com: que aquests vins tinguin una vinculació directe amb la vinya de procedència, que tinguin rendiments més reduïts que la globalitat del Penedès, una major exigència de puntuació en el tast i per últim, una trajectòria consolidada de prestigi i qualitat de com a mínim deu anys.

Segons el president de la DO Penedès, Josep M. Albet, “l’aprovació d’aquesta normativa, junt amb l’encert d’impulsar els vins de xarel·lo com a bandera del Penedès i el reconeixement que s’està obtenint tant al mercat català, com d’Estats Units, França i Bèlgica entre d’altres, indiquen que el pla estratègic de la DO Penedès, està avançant en la bona direcció”. “A més -ha continuat Albet-, fa pensar que la propera classificació dels diferents terrers del Penedès acabarà d’oferir al mercat la concreció que ha mancat en molts vins, ubicant i vinculant cada vi amb un lloc concret de la variada geografia penedesenca”.

Nou comentari