VadeVi
La DO Tarragona, protagonista de la Gran Festa de la Calçotada de Valls amb el nou ‘Espai del Vi’

La Gran Festa de la Calçotada de Valls, que enguany se celebra el diumenge 23 de gener al centre de la capital de l’Alt Camp, tindrà enguany com una de les seves novetats el nou Espai del Vi de la DO Tarragona, una fira de degustació i tast de vins en la qual hi participaran vuit cellers i empreses productores d’aquesta denominació d’origen.

L’espai escollit per l’organització ha esta un lloc tan cèntric com és la Plaça del Patí, el centre de bona part dels actes d’aquesta tradicional festa vallenca. De les 10 del matí fins a les 2 del migdia, vuit cellers de la DO Tarragona (Celler Mas Bella de Masmolets, Vinya Janine de Rodonyà, Vins Padró de Bràfim, Mas Vicenç de Cabra del Camp, Celler Dpegna de Miravet, De Muller de Reus, Vinícola de Nulles i Celler Mas del Botó d’Alforja) oferiran al públic la possibilitat de tastar els seus vins, alguns dels quals han obtingut excel·lents puntuacions en guies tan prestigioses com és la Guia Peñín.

Tots els visitants de la Gran Festa de la Calçotada podran descobrir, tastar i comprar els vins produïts per aquests cellers –blancs, rosats, negres i vins de licor-, la major part dels quals estan situats a la comarca de l’Alt Camp i també en d’altres comarques que pertanyen a la DO Tarragona com és el Baix Camp i fins i tot la Ribera d’Ebre.

El Consell Regulador de la DO Tarragona considera molt important aquesta nova iniciativa plantejada amb la intenció de vehicular la tradició de la calçotada, ja sigui a Valls i l’Alt Camp, con en d’altres comarques del Camp de Tarragona, amb el consum del vi amb etiqueta de la DO Tarragona. De fet, l’eslògan d’aquest Espai del Vi és el de “DO Tarragona, l’autèntic vi de la çalçotada”.

Josep Lluís Grogués, president de la DO Tarragona, afirma que “si la tradició de la calçotada s’entén com una eina imprescindible pel desenvolupament econòmic de la comarca i alhora un fort impuls pels pagesos i elaboradors de productes agroalimentaris, així com també del comerç i el turisme local, el consum i la presència dels vins de la DO Tarragona, s’han d’entendre com un element fonamental d’aquesta tradició tan arrelada al nostre territori”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa