La DOQ Priorat, Millor Zona Protagonista

La revista Vivir el Vino reconeix en la seva darrera edició la tasca de la comarca catalana

Una de les principals publicacions de dedicades al món del vi, la revista Vivir el Vino, va lliurar a Madrid el “Premio Magnífico 2011 a la Mejor Zona Protagonista” a la Denominació d’Origen Qualificada Priorat, en un acte que es va fer al Teatro Alcázar i que va ser conduït per la presentadora de la Cadena COPE Pilar Cisneros.

El president de la DOQ Priorat, Sal·lustià Álvarez, va recollir el premi i va agrair a l’organització aquest reconeixement. Es tracta d’un premi que atorga el Comitè de Tast de “Vivir el Vino” de la mà del seu director, Mateo Gelado, i que reconeix cada any la qualitat i la regularitat d’una zona vitivinícola concreta. L’any passat va recaure en la DO Rías Baixas, de Galícia.

La DOQ Priorat ha vist reconeguda, amb aquest premi, la fidelitat dels seus vins a un territori concret, molt característic, i que és precisament el gran valor que destaquen els experts internacionals com a tret distintiu dels vins del Priorat.

La revista “Vivir el Vino” forma part del grup que porta el mateix nom, i que edita cada any la “Guía 365 Vinos al año 2011”, en què es proposa una selecció de 365 vins, un per a cada dia.

Els premis “Magníficos 2011” reconeixen onze categories diferents. Tots els guanyadors d’aquesta edició es poden consultar a www.vivirelvino.com.

La DOQ Priorat és l’única reconeguda a Catalunya com a Qualificada i una de les dues úniques que existeixen a l’Estat espanyol, d’acord amb els requisits de qualitat i sistemes de producció que se segueixen en aquesta zona vitivinícola.

Nou comentari