VadeVi
La Festa del Trepat torna a Barberà de la Conca l’ultim cap de setmana de juny
  • CA

La festa que Barberà de la Conca dedica als vins elaborats amb trepat, varietat autòctona de raïm negre de la comarca, arriba enguany a la sisena edició els dies 26, 27 i 28 de juny. La festa dóna a conèixer els vins, caves i els seus elaboradors així com la cultura vitivinícola d’aquesta varietat de graduació alcohòlica mitjana, bona acidesa i tast fresc i afruitat. Ho fa maridant els vins amb les obres d’artistes d’anomenada, exposats junts en els portals antics de les cases del poble, oberts durant dos dies a tots els visitants, en la mostra Vi + Art = Trepat.

Enguany, hi seran presents, entre d’altres, el pintor Miquel S. Jassans; Romà Panadès; el fotògraf de natura Andoni Canela; els reconeguts pintor Xavier Rodés i el multidisciplinari Jordi Estivill o el pintor i escultor Philippe Lavaill i Maria Torróntegui. Fins a quinze artistes de tots els àmbits acompanyaran els catorze cellers de la Conca de Barberà que mostraran els seus vins i caves, així com el celler convidat d’enguany, Segura Viudas.

La Festa començarà divendres a la tarda després de la inauguració oficial, amb una Xerrada sobre el trepat, a càrrec de Ferran Centelles, sommelier del Bulli entre 2000 i 2011, Premi Nacional de Gastronomia al 2011 i Millor Sommelier d’Espanya al 2006. Actualment és col·laborador de Wine is Social, Outlook Wine (The Barcelona Wine School) i delegat per Espanya de Jancis Robinson.

Dissabte, mentre els més petits de la família podran participar a les activitats del Portal Infantil, els adults podran conèixer els vins, les obres d’art i els seus autors passejant pels portals del poble per gaudir de la variada oferta gastronòmica de tapes durant tota la tarda a més de visitar vinyes i el celler modernista de Cèsar Martinell o participar al concurs Atrapa el Trepat, dirigit pel sommelier Xavier Nolla. També hi haurà lloc per a la poesia de Benjamí Heras, jove poeta i escriptor de Barberà de la Conca, pels concerts dels artistes Bianca Suarez, Josep Calbet i Juke Cover Band; o per la Presentació del llibre Les Palmeres no fan ombra a càrrec del seu autor Enric Alfonso, periodista i escriptor de Vimbodí i Poblet, i la projecció de les vivències amb la natura i 7 animals emblemàtics que Andoni Canela i la seva familia han viscut durant l’any que han dedicat al seu projecte editorial Looking for the wild.

Diumenge, després de l’esmorzar popular i l’obertura de la trobada de col·leccionistes de xapes, podran tornar a visitar els vins i obres dels portals i el celler modernista, a més d’assistir a un nou tast guiat de trepats abans de la clausura de la festa.

Es pot consultar el programa d’activitats seguint aquest enllaç.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa