VadeVi
La Festa del Trepat torna a Barberà de la Conca l’ultim cap de setmana de juny

La festa que Barberà de la Conca dedica als vins elaborats amb trepat, varietat autòctona de raïm negre de la comarca, arriba enguany a la sisena edició els dies 26, 27 i 28 de juny. La festa dóna a conèixer els vins, caves i els seus elaboradors així com la cultura vitivinícola d’aquesta varietat de graduació alcohòlica mitjana, bona acidesa i tast fresc i afruitat. Ho fa maridant els vins amb les obres d’artistes d’anomenada, exposats junts en els portals antics de les cases del poble, oberts durant dos dies a tots els visitants, en la mostra Vi + Art = Trepat.

Enguany, hi seran presents, entre d’altres, el pintor Miquel S. Jassans; Romà Panadès; el fotògraf de natura Andoni Canela; els reconeguts pintor Xavier Rodés i el multidisciplinari Jordi Estivill o el pintor i escultor Philippe Lavaill i Maria Torróntegui. Fins a quinze artistes de tots els àmbits acompanyaran els catorze cellers de la Conca de Barberà que mostraran els seus vins i caves, així com el celler convidat d’enguany, Segura Viudas.

La Festa començarà divendres a la tarda després de la inauguració oficial, amb una Xerrada sobre el trepat, a càrrec de Ferran Centelles, sommelier del Bulli entre 2000 i 2011, Premi Nacional de Gastronomia al 2011 i Millor Sommelier d’Espanya al 2006. Actualment és col·laborador de Wine is Social, Outlook Wine (The Barcelona Wine School) i delegat per Espanya de Jancis Robinson.

Dissabte, mentre els més petits de la família podran participar a les activitats del Portal Infantil, els adults podran conèixer els vins, les obres d’art i els seus autors passejant pels portals del poble per gaudir de la variada oferta gastronòmica de tapes durant tota la tarda a més de visitar vinyes i el celler modernista de Cèsar Martinell o participar al concurs Atrapa el Trepat, dirigit pel sommelier Xavier Nolla. També hi haurà lloc per a la poesia de Benjamí Heras, jove poeta i escriptor de Barberà de la Conca, pels concerts dels artistes Bianca Suarez, Josep Calbet i Juke Cover Band; o per la Presentació del llibre Les Palmeres no fan ombra a càrrec del seu autor Enric Alfonso, periodista i escriptor de Vimbodí i Poblet, i la projecció de les vivències amb la natura i 7 animals emblemàtics que Andoni Canela i la seva familia han viscut durant l’any que han dedicat al seu projecte editorial Looking for the wild.

Diumenge, després de l’esmorzar popular i l’obertura de la trobada de col·leccionistes de xapes, podran tornar a visitar els vins i obres dels portals i el celler modernista, a més d’assistir a un nou tast guiat de trepats abans de la clausura de la festa.

Es pot consultar el programa d’activitats seguint aquest enllaç.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa