VadeVi
La forta calamarsada de dijous no afecta les vinyes catalanes

La forta calamarsada que ha caigut aquest dimecres a alguns punts de Catalunya no ha afectat zones vitivinícoles expecte les de la comarca del Segrià. En total ha afectat 75 hectàrees de cultius. Segons informar el Departament d’Agricultura, la tempesta de calamarsa es va localitzar a la zona oest de la comarca i es va desplaçar de sud a nord. En aquesta zona la pedra que va caure era d’uns dos centímetres, primer seca i després barrejada amb aigua, i durant uns 20 minuts ho va fer amb molta força.

En el cas de cultiu de vinya de la zona de Raïmat, la calamarsa només va fer caure puntualment alguna fulla i algun brot. Pel que fa als arbres fruiters, la pedregada va afectar sobretot la nectarina, esfullant els arbres adults i provocant la caiguda a terra de bastants peces, i també va danyar els brots dels arbres joves. La pedra també va afectar cultius extensius d’alfals sense massa importància.

Les poblacions més afectades de Lleida han estat Almacelles, Alfarràs, i Almenar, però on la calamarsada ha caigut amb més intensitat ha estat a l’àrea metropolitana de Barcelona i el sud de Girona.


Una dona es protegeix de les pedres al centre de Barcelona FOTO: PERE VIRGILI

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa