El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, es va reunir dilluns amb empresaris del sector del cava per estudiar les accions que la indústria vitivinícola està duent a terme en la lluitar contra el canvi climàtic. A la reunió, que va tenir lloc a les instal·lacions que Segura Viudas té a Torrelavit, el conseller es va comprometre a donar suport a totes les accions que el sector està realitzant en aquest sentit i en va concretar algunes primeres com potenciar la qualitat ambiental dels productes vitivinícoles a la Fira Alimentària de Barcelona, segons informa La Fura.

Es tracta de la primera reunió que el Govern manté amb el sector. És per això, va expressar Recoder, que en reunions posteriors s’aniran concretant altres accions.

Durant la reunió, Recoder va lloar les polítiques mediambientals que ja fa temps que està adoptant el sector del cava fins al punt de dir que “han de ser el senyal d’identitat de Catalunya”. El conseller es va comprometre a treballar colze a colze amb el sector per posar en valor aquestes polítiques i va puntualitzar que és molt important que les empreses treballin de forma conjunta en la lluita contra el canvi climàtic perquè “els reptes són molt grans”. A més, per Recoder, si el sector “ven conjuntament” la seva oferta enoturística i els seus productes “és més factible atraure una part dels milions de visitants que vénen cada any a Catalunya o Barcelona”.

Per la seva banda, el president del Grup Freixenet, Josep Lluís Bonet, present a la reunió, va destacar que el sector fa molt de temps que treballa de forma conjunta per la lluita contra el canvi climàtic. Va recordar la Declaració de Barcelona que va sorgir de les jornades “Winneries for Climate Protection”, que es van celebrar a la capital catalana el mes de juny. Segons Bonet, la declaració “és un compromís del sector per lluitar contra el canvi climàtic a nivell mundial”.

Bonet va afegir, a més, que el Grup Freixenet fa anys que treballa en favor de la sostenibilitat ambiental “no només perquè hi creiem” sinó també perquè “és un bon negoci”. I és que, “si treballes per la sostenibilitat estalvies diners”.


El conseller Recoder AMB Josep Lluís Bonet abans d’iniciar a la reunió

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa