La Generalitat destinarà 2 milions d’euros a l’any de la gastronomia i l’enoturisme

Aquestes activitats generen 50.000 milions d’euros i 50.000 llocs de treball a Catalunya

La presentació de l’Any de la Gastornomia i l’Enoturisme és va oficialitzar aquest dilluns.

Aquesta declaració pel 2016 s’emmarca en el reconeixement que va rebre Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia el passat juliol, després que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i l’Agència Catalana de Turisme del Departament d’Empresa i Ocupació presentessin la candidatura de Catalunya conjuntament.

El director general de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa, i el director executiu de l’ACT, Patrick Torrent, han presentat avui l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme 2016 en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona.

El director de l’Agència Catalana de Turisme ha anunciat que “dedicarem prop de 2 milions d’euros a les accions de l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme”.

També ha recordat que la declaració d’aquest any “respon a quatre dels principals objectius que marca el Pla Estratègic del Turisme de Catalunya: augmentar la despesa diària del turista, augmentar els ingressos totals del turisme, augmentar els ingressos fora de temporada alta, i millorar el reequilibri territorial del PIB turístic de manera que tot el territori es pugui beneficiar dels ingressos econòmics que aquest sector genera”.

L’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme té com a objectiu aconseguir, a partir del triangle cuina-producte-territori, posicionar la gastronomia com a element clau de singularització i com un dels principals eixos definidors de Catalunya com a destinació turística.

Per la seva banda, Patrick Torrent ha declarat que “el potencial d’aquest segment és molt elevat ja que la gastronomia genera 500 mil llocs de treball, 50.000 milions d’euros, el 15% del PIB i aporta equilibri territorial i ajuda a preservar el paisatge”.

Els mercats prioritaris de promoció d’aquest any seran en primer lloc els de proximitat, Regne Unit, Alemanya, França i l’Estat espanyol. També es faran algunes accions a Benelux, Països Nòrdics i Estats Units. I finalment també es faran algunes accions molt concretes a Xina, Rússia, Sud-amèrica i el Sud-est asiàtic.

Nou comentari