VadeVi
La guanyadora de la primera edició de la Beca Internacional Ferran Adrià finalitza l’estada formativa en producte i cuina

Justine de Valicourt, primera guanyadora de la Beca Internacional Ferran Adrià, presentarà el projecte gastronòmic final per a la valoració del jurat aquest divendres 17 de desembre, a l’Escala. L’acte comptarà amb la presidència dels responsables dels organismes promotors d’aquesta iniciativa, Estanis Puig, alcalde de l’Escala, Ferran Bienert, director general de Prodeca, i Jordi Jacas, president de Joves Cuiners, a més d’altres personalitats de la gastronomia i l’empresa agroalimentària.

El jurat està format per: Ferran Bienert, director general de Prodeca, en representació del conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Jordi Jacas, president de Joves Cuiners, Jaume Subirós, cuiner (Hotel Empordà de Girona), Joan Roca, cuiner (Celler de Can Roca), Pep Palau, gastrònom i comunicador, Pau Arenós, periodista especialitzat en gastronomia, Salvador Garcia Arbós, periodista especialitzat en gastronomia, Jordi Sargatal, naturalista, expert en territori i paisatge, Martí Rosàs, cuiner (La Llagostera), Toni Massanés, director de la Fundació Alicia iVenanci Grau, president de la IGP Poma de Girona.

La becada haurà de presentar plats entrants, plats amb carn, amb peix i postres, amb ingredients catalans i fent servir les tècniques culinàries que ha après durant la formació. El jurat haurà de valorar el rigor en la selecció, les textures, la combinació de sabors i també la creativitat del projecte presentat.

La primera becària va iniciar, el passat 4 d’octubre, l’itinerari formatiu en producte i cuina catalana, el qual l’ha portat a recórrer comarca a comarca les zones productores dels principals sectors alimentaris del nostre país. La becaria ha estat guiada pel tutor assignat pels promotors de la Beca Internacional Ferran Adrià, Pep Nogué, cuiner, gastrònom i comunicador.

Vins i caves, olis, formatges, carns, embotits, peix, fruita, arròs, i dolços formen part d’un recorregut que ha portat a aquesta professional quebequesa a visitar la fira del Torró d’Agramunt, una granja de porcs a la Garrotxa, cellers del Priorat, l’Empordà, Montsant, la Terra Alta, Costers del Segre i el Penedès, arrossars del Delta de l’Ebre, l’Espai Sucre i La Boqueria a Barcelona, formatgeries a La Seu d’Urgell i a la Catalunya Central, fàbriques d’embotits i sales d’especejament, productors de productes ecològics, entre d’altres.

A més, ha realitzat mini estades en restaurants, entre els quals figura una jornada a les cuines d’El Bulli sota les directrius del cuiner amb més prestigi internacional: Ferran Adrià. Ha participat en tallers de cuina amb pescadors, cuina de verema, cuina de cacera, cuina de xai, vedella i porc, cuina de fruita i cuina d’anxoves.

La Beca Internacional Ferran Adrià és una iniciativa de l’Ajuntament de l’Escala, el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Prodeca i Joves Cuiners per a la difusió dels productes alimentaris i la cuina catalana entre professionals estrangers. L’objectiu és contribuir a incrementar el valor dels nostres productes a l’exterior, de la mà de cuiners, prescriptors amb poder de decantar les decisions de compra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa