VadeVi
La Guía Peñín avalua un centenar de vins de la DO Tarragona
  • CA

Tastadors de vins de la ‘Guía Peñín’. Foto: NotíciesTarragona.

Dos tastadors de la Guía Peñín, la guia de vins de referència de l’Estat espanyol, han visitat aquesta setmana la DO Tarragona per avaluar un centenar de mostres que formaran part de la propera edició d’aquesta guia que sortirà al mercat a finals d’any i que inclourà més de 10.000 vins de 2.000 cellers de les diverses denominacions d’origen de l’Estat. Pablo Vecilla i Javier Luengo es van desplaçar dilluns fins la seu de la DO Tarragona per tastar prop d’un centenar de referències elaborades per una vintena de cellers de la DO Tarragona, procedents de les comarques de l’Alt Camp, el Tarragonès, la Ribera d’Ebre i el Baix Camp.

Els dos integrants de l’equip de tast de la Guía Peñín van tastar els vins blancs, negres, escumosos, rosats i vins dolços que els diferents cellers han volgut enviar per ser avaluats. Després de tastar aquest centenar de vins, des de la Guia Peñín es va fer una valoració positiva de l’evolució dels vins en els últims anys, destacant el caràcter mediterrani assolit pels vins negres i també l’esforç d’alguns cellers per vinificar varietats tradicionals del Camp de Tarragona de raïm blanc. Al mateix temps, Luengo també va destacar l’esforç realitzat pels cellers per tal de millorar els seus vins, tot i reconèixer la dificultat de treballar amb el raïm procedent de la darrera collita –la del 2013, a causa dels problemes climatològics que hi van haver a finals d’estiu i la tardor de l’any passat.

D’altra banda, Javier Luengo també va destacar el bon envelliment d’alguns vins negres tastats aquest dilluns com ara algunes ampolles procedents de la collita del 2005. També va voler destacar per damunt de tot la qualitat i l’excel·lència d’alguns vins dolços i rancis de la DO Tarragona, els anomenats Tarragona Clàssics, que considera vins que cal protegir i valorar com un del patrimoni vitivinícola més important de l’Estat, així com el treball que estan fent alguns cellers nous de la Ribera d’Ebre per posicionar-se en el mercat amb productes diferents als habituals de la DO Tarragona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa