VadeVi
La història de la malvasia enceta la Festa de la Verema de Sitges

La 48ena Festa de la Verema de Sitges inclourà, com cada any, diverses activitats, entre elles la Mostra de Vins, que enguany arriba a la seva tercera edició.
Sella ha centrat el seu pregó en un recull històric de la malvasia i de les seves referències literàries, que trobem en el volum apòcrif de Quixot, a la Celestina o al llibre de Sent Soví, en aquest cas anomenat vi grec, entre altres.
Gran coneixedor de la història de la malvasia sitgetana, Joan Sella ha fet també un recorregut històric per l’evolució d’aquesta varietat a la localitat, des de les primeres referències que se’n tenen fins el punt del seu màxim esplendor quan va servir per maridar les postres del banquet del vint-i-cinquè aniversari d’Alfons XII i el seu posterior declivi degut a males pràctiques d’alguns dels seus productors i a la desaparició progressiva de les vinyes sitgetanes en pro de la urbanització.
A la nit, als Jardins de la Societat Recreativa el Retiro s’ha escollit la Pubilla de Sitges 2009 i diumenge a tres quarts de dotze es farà el premsat del primer most a la plaça del Baluard. A les sis de la tarda se celebrarà el XXXI Concurs de Trepitjadors de raïm.
Una de les activitats més concorregudes serà la Mostra de Vins que s’inaugura aquest dissabte al migdia amb una quinzena de cellers de la zona. Per accedir-hi es pot adquirir un tiquet de 4 euros que dóna dret a dos tastos de vi i un de gastronòmic o un altre de 6 euros que permet fer el tast gastronòmic i quatre vins.


Joan Sella en un moment del pregó de la Festa de la Verena de Sitges FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa