VadeVi
La història del vi i la vinya en l’epoca romana
  • CA

La producció i el consum de vi a Empúries i a l’Empordà s’introdueix a l’època de les colonitzacions i durant l’època grega es va consolidar com un element de prestigi i un mitjà de relació social. Però no va ser fins l’època romana que aquest territori va passar de ser àrea consumidora a una terra d’inversió per desenvolupar una vinya especulativa destinada a produir un excedent de vi per al comerç, sovint fins a territoris molt allunyats.

L’exposició explica de manera molt gràfica el procés històric que va portar a la implantació del conreu de la vinya en època romana. Així mateix permet conèixer aspectes molt diversos de la seva producció a l’antiguitat, des de les tècniques de conreu, passant pel procés de vinificació, fins a la seva comercialització i consum final del vi; en un territori que avui dia segueix produint vi i té una llarga tradició vitícola.

A més l’exposició es complementa amb tota una sèrie d’activitats. Es faran visites guiades dia 16 i 30 de juliol i els dies 6, 13, 20 i 27 d’agost . Seran a les 18h. L’entrada és de 3€ per persona i els menors de 8 anys gratuït. Si s’entra a partir de les 17,30h, només es cobrarà el preu de l’activitat.

Una altra de les activitats és el tast de vins criats en àmfores a càrrec del sommelier Joan Benejam. Serà diumenge 24 de juliol a les 12h organitzada per la DO Empordà. L’entrada costa 5€ i inclou l’netrada al jaciment. Es farà a la Biblioteca del MAC-Empúries.

I finalment es f arà el sopar amb recital poètic. Es visitarà l’exposició temporal, i tot seguit es farà el sopar al jaciment en format còctel amb maridatge de vins de l’Empordà i productes del territori. Amanit tot amb un recital poètic de textos clàssics al voltant del món del vi. Serà dissabte 6 d’agost, a les 20h i l’entrada és de 36€ per persona.

Totes les activitats necessiten reserva prèvia al correu [email protected] o trucant al 972 77 59 76 de dilluns a divendres de 8 a 15h.

Trobareu tota la informació aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa