VadeVi
La mostra Temps de Vi va generar 435.000 euros a Vilanova i la Geltrú

Un moment de la fira Temps de Vi Foto: Tempsdevi">

La tercera edició de la fira Temps de Vi, que es va dur a terme del 30 de maig a l’1 de juny d’enguany a Vilanova i la Geltrú, va generar un moviment econòmic de 435.000 euros, dels que 239.000 son de creació de nova riquesa.

Aquesta és una de les conclusions a les que arriba un estudi encarregat per l’organització de la Fira a l’empresa Mints Mind. L’estudi especifica que per cada euro invertit per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, hi ha hagut un retorn de 36 euros d’activitat econòmica. L’ estudi ha tingut per objectiu determinar ¡’impacte de la celebració de la fira Temps de Vi en l’economia local de Vilanova i la Geltrú. L’estudi també afirma que un 55% del públic de Temps de Vi és masculí, un 39% se situa en la franja d’edat dels 26 als 35 anys i un 31% a la de 36 a 50 anys. El 59 % del públic és vilanoví, un 10% prové de la resta de municipis de la comarca del Garraf, un 5% de la ciutat de Barcelona i un 3,5% són estrangers. El visitant de fora de la ciutat tendeix a gastar més. En concret un 60% més en compres de vi, un 41% més en restauració i hostaleria i un 19% més en comerç al detall. En el coneixement que els visitants de fora tenien sobre Temps de Vi va influir molt més els mitjans de comunicació especialitzats del món del vi, amb una audiència potencial de quatre milions de persones

Els expositors professionals han subratllat especialment la imatge de Temps de Vi com a fira de qualitat, i la idoneïtat de Vilanova i la Geltrú com a emplaçament per a una fira com Temps de Vi

El menys valorat de la tercera edició de Temps de Vi ha estat l’aparcament i la neteja. Un 48% dels expositors de la fira creuen que cal millorar l’aparcament, un 20% la neteja de l’espai firal, un 25,7% la promoció, un 5,7% el servei i atenció del personal de Temps de Vi i un 2,9% la seguretat. El més valorat ha estat l’atenció rebuda, les actuacions musicals en directe als dos escenaris de la Rambla i el nou espai infantil.

En una escala d’1 a 10, els expositors han donat una nota de 8,25 a la tercera edició de Temps de Vi. Un 60% dels restauradors consultats s’han mostrat totalment d’acord amb la celebració de la fira, mentre que un 38,9% s’han mostrat bastant d’acord. D’altra banda, les propostes fetes durant la fira pel Gremi d’Hostaleria i Restauració de Vilanova i la Geltrú han estat avalades totalment per un 88,2% dels enquestats.

Una de les dades més significatives de l’informe de la consultora ha quantificat que els establiments de restauració del centre de la ciutat més propers als estands de la fira han aconseguit incrementar la seva facturació en un 42%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa