La patronal dels vins catalans els promociona als EUA

L’Associació Vinícola Catalana organitza unes jornades vinícoles a Nova York de la ma del prestigiós sommelier Josep Roca

Els vins catalans seran els protagonistes a la ciutat de Nova York durant els dies 8 i 9 de novembre, gràcies a les jornades vinícoles que la patronal Associació Vinícola Catalana (AVC) organitza per a promocionar els seus vins. Entre els diversos actes destaca la Màster Class dirigida pel prestigiós sommelier Josep Roca, co-propietari del restaurant Celler de Can Roca.

L’Associació Vinícola Catalana presentarà un total de 31 cellers al mercat americà, una àmplia representació del teixit vinícola existent a les diferents denominacions d’origen de Catalunya, que donaran a conèixer més de 160 vins i caves amb l’objectiu de potenciar la presència dels nostres vins al mercat nord-americà i facilitar la seva difusió als canals de consum. Actualment, segons dades de l’OeMv, els EEUU és el segon país importador de vins catalans en termes de valor econòmic, amb un increment del 8’7% en relació al darrer exercici i amb una facturació al primer semestre de 2011 de 29’6 milions d’euros.

Els actes de promoció tindran lloc al Metropolitan Pavilion Gallery, on es reunirà exclusivament al prescriptor americà professional – restauradors, sommeliers, distribuïdors de vins, botigues i premsa especialitzada –.

La Màster Class dirigida per Josep Roca pretén mostrar les singularitats pròpies i qualitats dels vins i caves catalans, com poden ser les particularitats dels vins blancs procedents de varietats com la xarel.lo, la macabeu i la chardonnay entre les més significatives o la garnatxa negra i la cabernet sauvignon pel que fa als vins negres.

Un amplia representació de les tendències i la qualitat dels vins que s’estan elaborant i comercialitzant actualment a Catalunya. Els vins i caves presentats seran maridats amb productes gastronòmics típics de Catalunya.

Entre els 31 cellers participants hi trobem 9 Denominacions d’Origen catalanes representades, incloent el cava i la DO Catalunya:

AGUSTI TORELLO MATA

AVENIU BRANDS – RAIMAT

ALBET I NOYA

ALTA ALELLA

CAN FEIXES – HUGUET

CASTELL DEL REMEI & CÈRVOLES CELLER

CASTELLROIG – VINS DE TERRER

CASTILLO PERELADA

CAVAS GRAMONA

CELLER LA BOLLIDORA

CELLER PIÑOL

CELLER RONADELLES

CESCA VICENT

CLOS PONS

COMUNICA

EDETARIA

FERRE I CATASUS

JAUME SERRA – J.GARCIA CARRION

JANE VENTURA

LOXAREL

MAS D’EN GIL

MAS FORASTER

MAS IGNEUS

MIGUEL TORRES

PINORD

TRIO INFERNAL

VILARNAU – GONZALEZ BYASS

VINYA DELS ASPRES

VINYA IVO

VINYA L’HEREU DE SERO

VINYES D’OLIVARDOTS

Nou comentari