La primera promoció de Coneixedors del vi i el cava rep els seus diplomes

Un moment de l’acte de lliurament de diplomes dels Coneixedors del vi i del cava Foto: DAAM

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, va presidir dimarts a la tarda al Palau Centelles de Barcelona l’acte de lliurament dels certificats de la primera promoció d’estudiants del mòdul professional “Coneixedor del Vi i el Cava” de l’Escola Joviat de Manresa, que ha realitzat una prova pilot sobre el tema. Entre els diversos ensenyaments que imparteix aquest centre educatiu, destaca l’Escola d’Hostaleria, que aquest 2012 compleix 25 anys d’existència.

La posada en marxa d’aquest mòdul professional, que suposa un Grau Mitjà en Serveis de Restauració, és una reivindicació del sector vitivinícola català. L’Escola Joviat ha posat en marxa uns cursos que donen resposta a aquesta demanda. Així, com a experiència, s’ha fet l’esmentat curs de “Coneixedor del Vi i el Cava”.
Els objectius d’aquesta innovació pedagògica han estat millorar la formació professional, adaptant-la a les necessitats del sector; oferir un marc de referència reconegut pel Departament d’Ensenyament, l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi), del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), centres, patronal, FIVÍN i professionals del sector (sumillers i enòlegs); i ajudar a fomentar el consum del vi i el cava català.
El projecte d’adaptació curricular consta de dos nivells, el ja esmentat de “Coneixedor del Vi i el Cava”, i el nivell 2, corresponent al curs d’”Expert en Vins i Caves”, que representa un Grau Superior en Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració.
En la seva intervenció, el conseller Pelegrí ha afirmat que “felicito els graduats per l’obtenció del títol, que representa un èxit per a vosaltres, però també per a la nostra societat i per al sector que representeu especialment. Perquè aquests estudis són més que guanyar-se la vida. Aquest certificats us converteix en ambaixadors dels nostres vins i caves. Us heu convertit en un col·lectiu clau tant per als restaurants com per a les empreses productores de vi i de cava”.
Després de felicitar l’Escola Joviat per la seva aposta per la professionalització de l’hostaleria, que té tot el suport del DAAM, Pelegrí ha manifestat que “hem de ser capaços de traslladar la cuina a la indústria agroalimentària i elaborar productes que siguin realment del segle XXI. Alguns ja ho han començat a fer. Nosaltres hauríem de ser capaços d’avançar-nos i produir allò que fins ara només es menja als restaurants”.
Finalment, el conseller ha subratllat que “la voluntat del DAAM és establir lligams més forts amb totes les escoles de professionals catalans vinculats amb el món de l’hostaleria”.
Per la seva banda, la consellera Rigau ha anunciat que el seu Departament està treballant per incorporar als cicles formatius mitjà i superior el coneixement del vi i el cava, d’acord amb la petició que fa el sector i que el conseller d’Agricultura li ha recordat en el transcurs de l’acte.
Rigau ha dit que “lliuraments de diplomes com el d’avui demostren el treball conjunt i transversal de les conselleries”. També ha destacat que un dels objectius del Govern es l’ocupació, i que per assolir-la és necessària la formació

Nou comentari