VadeVi
La publicació de Robert Parker, The Wine Advocate, dedicarà un especial als vins catalans al pròxim número d’abril

L’expert nord-americà ho ha anunciat a la roda de premsa que ha ofert al Departament d’Agricultura de la Generalitat, acompanyat per Pancho Campo de The Wine Academy i Oriol Guevara, director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi.

Guevara ha explicat que la intenció de l’Incavi a l’hora de gestionar els contactes del crític nord-americà amb els cellers, ha estat que pogués tastar el màxim de vins possibles per tal que el pugui fer una idea del nivell mig i real dels vins catalans. L’objectiu s’ha assolit: Miller haurà tastat en dues setmanes uns 1.300 vins catalans i haurà visitat personalment 7 DO catalanes i molts cellers.

Per donar el màxim d’oportunitats als cellers que no havien arribat a presentar mostres, ahir després de la roda de premsa encara es va muntar una petita roda de tast al local barceloní Monvínic, on Miller va rebre els responsables dels cellers que li explicaven les característiques dels vins mentre els tastava i en prenia notes. Tot esperant el seu torn, es feia palès el nerviosisme dels vinaters: en uns pocs minuts s’anava a jutjar l’encert o no d’anys de treball.

En aquest sentit, Jay Miller va dir que és cert que uns pocs minuts per vi poden semblar pocs, però que si es vol fer tastos exhaustius dels vins de cada zona, no se’ls pot dedicar més temps i va insistir en que The Wine Advocate no pretén ser el jutge dels vins mundials, que només vol ser una “consumer guide”, una guia que recomana vins als consumidors nord-americans. “De tota manera, vint-i-cinc anys tastant et donen una experiència que fa que en pocs minuts tinguis temps de copsar el que és essencial de cada vi”, va assegurar.

Quan se li va preguntar sobre l’eterna rivalitat entre els “champagne” francesos i el cava, Miller va dir que en l’actual situació de crisi el cava té una oportunitat immillorable al mercat dels EUA per la bona relació qualitat-preu davant l’escumós francès. “Per sota de 25 dòlars gairebé no hi ha “champagnes” i en canvi els caves en els últims cinc anys han fet un salt de qualitat molt important, mentre que es mantenen en preus assequibles”.

Pancho Campo, que ha fet d’enllaç entre Miller, l’Incavi i els cellers, va explicar que en la selecció de les visites de Miller als cellers s’ha intentat trobar un equilibri, territorial i també pel que fa a grans empreses i cellers petits. “Tot i això, és evident que no s’ha arribat a tot arreu i s’ha hagut de dir que no a alguna proposta”


Pancho Campo, Jay Miller i Oriol Guevara FOTO: JOAN NEBOT


JAY MILLER TASTA VINS DE PARÉS BALTÀ A MONVINIC FOTO: JOAN NEBOT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa